formatlamada disklerle ilgili sorun

0

Boot missing hatasında sitedeki herşeyi denedim ancak olmadı. Bende windows 7yi kurmayı denedim ancak 4-5 tane disk var ve hangisinde ne var anlayamadım üstelik hepsinde sağlam yazıyor. Tekrar kuracak olsam 2 işletim sistemi olacak sanırım. C yi silip tekrar mı yüklemeliyim sağlam yazmasına rağmen? Kafamı karıştıran tüm disklerde sağlam yazması oldu. Acaba format dışında başka bir çözüm mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.

aysuu aysuu (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba

    Boot missing hatasını Çözümü için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

    Öncelikle hata veren işletim sistemine göre elinizde bu işletim sisteminin kurulum medyası olması gerekiyor.Bu DVD veya USB olabilir.

    1)Kurulum medyasını bilgisayarınıza takın.

    2)Bios ayarlarından Boot seçeneği altındaki önyüklemenin sırasını belirleyeceğiniz menüye gelin ve bu menüden taktığınız medyayı ilk sıraya alın.Ayarlarınızı kaydedip çıkın.

    2.1)Bios ayarlamalarını yapmadan başlangıçta Boot Menu (Genelde F8-F12 veya ESC) tuşunu bularakta hangi medyanın başlayacağını seçebilirsiniz.

    3)Bilgisayarı tekrar başlatarak medyadan önyükleme yapın.Kurulum Menüsüne geldiğinizde Başlangıç Onarma yı bulun ve adımları takip ederek onarımın bitmesini bekleyin.

    Onarım bitiğinde bu çözümün işe yarayıp yaramadığını görebilirsiniz :)

    ---------------

    Eğer çözüm işe yaramaz ve format atmak durumunda elinizde bir Canlı(live) işletim sistemini bulundurmanızı tavsiye ederim.Bu sistemi Usb den veya CD/DVD den başlatarak windows ortamında tüm dosyalarınızı görebilir ve hangi diske kurulum yapacağını anlayabilirsiniz.Ayrıca dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz.

    Canlı(live) işletim sisteminin nasıl oluşturulacağına Google de aratabilirsiniz.

    Eğer böyle bir imkan da bulamazsanız Bilgisayar içindeki harddiskinizi çıkarıp başka bir bilgisayara takarak yedekleme yapmanızı öneririm.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol