Formattan sonra işletim sistemi seçme ekranında iki işletim sistemi çıkıyor. Nasıl düzeltilir?

0

Format işlemi bitince bilgisayar yeniden basliyor acilinca işletim sistemi seçin yazısının alt bölümünde üstte windows 8.1 altta windows 8.1 2 tane windows 8.1 cıkıyor hangisini secmeliyim üsttekinimi alttakinimi 

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sen nasıl Windows yüklemesi yaptın? C: bölümüne (C: bolumünü biçmlendirip) değilde D: bölümünemi yaptın?

    Eğer öyleyse PC'de iki ayrı disk bölümünde iki Windows 8.1 bulunuyor demektir. İkisinide açabilirsin. Hangisini seçersen o açılır. Önceki veya yeni yüklenmiş olanı..

    Edit:

    Düzeltmek için önce Disk Yönetiminden eski windows yüklü bölümü silerek bu bölümü "Ayrılmamış" hale getirir ve sonra burada "Yeni Basit Birim" oluşturup oluşturduğun bu bölümü biçimlendirirsin.

    Eğer Disk Yönetimi bölümün bir işletim sistemi yüklü olması sebebiyle üstteki işlemin yapılmasına müsaade etmez ise bu bölümü silmeyi ve yeniden oluşturmayı PC'yi bir yükleme medyası ile açarak ön yükleme sonrası sabit disk bölümlerine gelindiği evrede oradan yapabilirsin ve sonra format işlemine başlamadan PC'yi yeniden başlatırsın.

    Daha sonrada -Windows'u açarak- Sistem Yapılandırmasında (Görev çubuğundaki arama satırına "Sistem Yapılandırması" yada "msconfig" yazarak açabilirsin) altta görülen işlemi yaparsın (Yeni yüklediğin windows eğer "varsayılan" değilse onu önce "Varsayılan olarak ayarla" şeklinde seçmelisin, yoksa değişiklik sonrası açılmaz):

    Not: Eğer PC'de iki ayrı Windows 8.1 işletim sistemi yüklü olmadığı halde Windows önyüklemede bu çift sistem başka bir sebep yada hatadan oluşmuşsa üstteki düzeltmenin sadece ikincisi uygulanır. Yani bu halde sabit disk bölüm biçimlendirmesi yapılmaz, sadece Sistem Yapılandırmasında ön yükleme düzeltmesi yapılır (Hatalı ve gereksiz olanı silinir). 

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • C diski biçimlendirdim D diskinde dosyalarım var o 2 Windows 8.1 işletim sistemi yüklü gözükme problemini birkez daha format atarak düzelttim efsaneemrahylz 6 yıl önce
    • Neyse, biraz uğraşmışsın ama sonuçta problemini çözmüş, amacına ulaşmışsın. Böylece bir tecrübede edinmiş oldun, bunuda bir çeşit kazanç olarak görebilirsin, geçmiş olsun. @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol