Formattan sonra kulaklığım çalışmaz oldu

0

Bilgisayarıma yeni format attım, fakat formattan sonra kulaklık girişi çalışmaz oldu. Hiçbir şekilde kulaklığı takınca ses alamıyorum, sebebi nedir?

İşletim sistemi: Windows 10 Home

abdulbaki abdulbaki (75)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayarınızda sırasıyla Denetim Masası-->Donanım ve Ses->Ses yolunu takip edin.Açılan pencereden Kayıt sekmesine gelin. Kayıt ekranında sizin bilgisayarınızda tüm ses kaydedebilen aygıtların listesi görünecektir. Şimdi bilgisayarınıza mikrofon aygıtınızı takın. Mikrofon aygıtınızı taktığınızda Kayıt ekranı değişecek ve taktığınız aygıt yeşil tik olacaktır. Aygıtı bilgisayarınıza taktığınızda ekranda değişiklik görüyor olmalısınız. Değişiklik yapan aygıt yeşil tik olmadıysa aygıtın üstüne gelerek sağ tuş ile Varsayılan aygıt olarak ayarla yapın.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Normalde kulaklık olmadan laptop'tan ses alabiliyorsan kulaklıktanda alabilmelisin. Eğer alamıyorsan yanlış girişe takıyor olabilirsin (Bazı laptop'larda kulaklık girişiyle birlikte ayrıca mikrofon girişide olabiliyor) veya kulaklık bozulmuşta olabilir, jak tam olarak temas sağlayamıyorda olabilir.

      Bunları gözden geçirmeli ve gerekirse başka bir kulaklık veya aynı girişi kullanabilir özellikli harici hoparlör ile denemelisin. 

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol