Forum sitelerinde bulunan Keylogger programları güvenilir mi?

0

İyi günler. İnternette dolaşan bir çok keylogger yapma programı var bunları antivirüs ler ve virüstotal gibi tarama sitelerinde virüs olarak görüyor. Aslında amacım şehir dışında olan kardeşimin bilgisayarını izlemek gibi bir şey. Bu programlara yorum yapanların çoğu hatta hepsi virüssüz keylogger olmaz diyorlar bilgisayarına zarar vermez diyorlar acaba haklılar mı bu gibi programlar bilgisayara zarar verir mi ve en güvenli şekilde nerden indirebilirim.

Bu soruyu UZMANİM.NET' e güvendiğim için soruyorum sebebsiz rahatsız verici ise affola.

yusufcb yusufcb (30)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Düşünce olarak yaptığınızı onaylamasam da genel bilgi olarak aşağıda bazı bilgiler sunacağım.  Kardeşiniz de olsa bir kişinin gizliliğini ihlal etmek suç teşkil eder. Bunu yapmadan bir kez daha düşünün.

    Forum ve crack sitelerinden indirilen keylogger yazılımlar da ayrıca virüs içerme riskleri her zaman vardır. Pek çok virüs özellikle keylogger, crack, patch gibi yazılımların içine gömülmekte.

    Fakat ticari ürün olarak satılan keylogger yazılımlar da mevcut. Bunlarında yanında ücretsiz olanlar da var. Aşağıda indirebileceğiniz, satın alabileceğiniz keylogger yazılımlar mevcut. Antivirüs programlarının bunları virüs olarak görmeleri son derece normaldir. Çünkü client ve server özelliklerini barındırmaktalar. Bunlar da antivirüs programlarını veritabanlarında virüs olarak tanımlanmakta.

    Bugüne kadar kullanım amaçları parola, şifre çalmak olarak kullanılan keylogger yazılımlar antivirüs programları tarafından virüs olarak tespit edilirler. Bu normal bir durumdur. Bu "Keylogger bilgisayarıma virüs bulaştırır" anlamına gelmez. Keylogger programlarının içerdiği bazı özel dosyalar aynı zamanda  bazı virüsler tarafından da kullanılır. Bu sebepten antivirüsler keylogger yazılımları virüs olarak tespit eder. Doğru kullanılırsa keylogger yazılımlar pc için bir tehlike oluşturmaz.

    Yukarıda güvenilir olarak nitelenebilecek keylogger yazılımları bulabilirsiniz. Ücretsiz olanları kullanabilirsiniz.  Temel olarak keylogger yazılımları iki parçadan oluşur. Client ve server. Keylogger yazılımları ile oynamadan önce biraz daha bilgi edinin. Mümkünse bir sanal makina üzerinde çalıştırın.







     

    hakan hakan (15424)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Anlatamadım galiba ben uzaktaki bir PC ye keylogger yüklemek istiyorum yani keylogger yapan bir program istiyorum. Keylogger i yüklediğim pc ye değil "keylogger üretip başka bir pc ye atıp izlemek.

      yusufcb yusufcb (30)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Bir keylogger iki parçadan oluşur. Yukarıdaki programlar bu iki parçanın ikisini de sunar. Client senin bilgisayarında server karşı tarafta çalıştırılmalıdır. Yazdıklarında bu konuda pek bilgin olmadığı anlaşılıyor. Bu sebepten dikkatli olmanı öneririm. Keylooger programlar pc ye yüklendikten sonra server üretilir ve kurban bilgisayara server gönderilir. hakan 9 yıl önce
      • Uyarıyorsun teşekkür ederim ama ne konuda pek anlamış değilim zaten bilgi sahibi olsam sormazdım öyle değil mi ? yusufcb 9 yıl önce
      • Ben de onu diyorum Yusuf :) bolca google üzerinden araştırdıktan sonra denemeleri yap demek istiyorum. hakan 9 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol