Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraflar nasıl aktarılır?

0

Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf nasıl aktarılır? Dijital fotoğraf makinasından Android telefon ya da tablete fotoğraflar nasıl aktarılır?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Herhangi bir dijital fotoğraf makinasından (DSLR ya da Kompakt) Android telefona fotoğraf aktarmak mümkündür. Bunun için öncelikle bir kaç şeye ihtiyacınız var. Fotoğraf makinaları fotoğrafları içlerinde bulunan SD kartta saklarlar.Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf atmak için bazı donanımlar gerekiyor. Öncelikle OTG SD kart okuyucu gerekli. Eğer sizin kart türünüz SD değilse buna uygun OTG kart okuyucu almalısınız.

    Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf  aktarmaya neden ihtiyaç duyarsınız? Öncelikle fotograf makinesi ile çektiğiniz fotoğrafları daha büyük bir ekranda görmek isteyebilirsiniz. Ayrıca Fotoğraf makinesinde fazla depolama alanı yoksa SD kartı boşaltmak ya da fotoğrafları yedeklemek, Google Drive gibi bir cloud ortamına aktarmak için fotoğraf makinesindeki fotoğrafları telefona atmak isteyebilirsiniz. Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf  aktarmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    Fotoğraf makinasından Android telefona fotoğraf aktarmak için gereki olanlar:

    Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf aktarmak için ilk koşul bir SD kart okuyucunuzun olması. Bu SD kart okuyucu hem telefon girişinize uygun olmalı hem de OTG destekli olmalı. OTG On-The-Go ifadesinin kısaltmasıdır. OTG sayesinde telefonlar USB cihazlara bağlanabilir ve onları kullanabilir. Örneğin USB Flask diskler OTG ile telefonda kullanılabilir.

     

    Telefon bağlantınız Micro USB mi yoksa Type C mi ona göre kart okuyucu almalısınız. Telefonunuzun şarj girişine bakarak Micro USB mi yoksa TYPE C mi anlayabilirsiniz.

    Type c mi yoksa Micro usb mi anlama

    Fotoğraf makinasından telefona fotoğraf aktarma adımları:

    1. Fotoğraf makinası kapalı durumdayken, dijital fotoğraf makinasından SD kartı çıkartın.
    2. Kartı  SD Kart okuyucuya takın.
    3. SD kart okuyucuyu telefona bağlayın.
    4. Daha sonra telefondan Dosya Yöneticisi uygulamasını çalıştırın.
    5. Dosya Yöneticisinde SD kartınız USB Storage (USB depolama) olarak görünecektir.
    6. USB storage'a dokunun. Burada DCIM adında bir klasör göreceksiniz. Genelde fotoğraflar DCIM klasöründe saklanır ama sizin dijital kameranızın üreticine göre bu klasör farklılık gösterebilir.
    7. Daha sonra Dosya yöneticisi üzerinden fotoğraf ve videoları telefonunuzda istediğiniz bir klasöre kopyalayabilirsiniz.

    Herhangi bir dijital fotoğraf makinasından Android telefona fotoğraf aktarmak için yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Güncel Android telefonlarda Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf atmak için ek bir yazılıma gerek yok. Daha önceden Google Play üzerinden Fotoğraf makinesinden telefona fotoğraf aktarma için ek yazlımlar indirmek gerekiyordu, artık böyle bir uygulama gerekli değil.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol