FreeDOS PC Windows kurarken mavi ekran veriyor

0

Öncelikle merhaba. Bugün aldığım freedos casper nirvana c900 bilgisayarına usb üzerinden windows 7 ultimat(aslında USB içeriğinde win8,win10 vb bulunmakta) ile format atarken mavi ekran hatası aldım.USB uefi alt yapılı olmadığı için bios dan uefi yi kapattım ve formata başladı.hata sonrası burada açılmış bir konu gördüm 

https://uzmanim.net/soru/lenovo-g50-30-not-fully-acpi-complimant-hatasi-0x000000a5-mavi-ekran-hatasi-nasil-cozulur/58706

aynı sorunu bende yaşadım.bir çok kişi bu bilgiden yararlanmış ama benim bios ekranında bu açıklamalarla ilgili yazan OS Optimized Default,  Load Optimized Settings, Boot Priority, Legacy first Gibi seçenekler yok.konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.hata ekranı ve bios ekran görüntülerimi paylaşıyorum.şimdiden teşekkürler.

haragrads haragrads (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Evet lenovo konusundaki hatayla aynı kod hatasını almışssınız. Lenovo konusunda dikkat ettiyseniz, ilginç ama Hotkey Mode disabled konumuna alınınca kurulum gerçekleşiyor.İlk aşamada bunun kurulum üzerinde etkisi mantıksız gelse de muhtemelen Hotkey Mode (kısayol tuşlarının FN tuşuna basmaya gerek kalmadan aktif olması) özelliği Windows 7 ile bir şekilde çakışıyor veya uyuşmuyor. Bu modu kapatarak kurulum gerçekleşiyor.
     

    Sizde buna benzer bir özelliğin BIOS üzerinde olması muhtemelen. Hotkey Olmasa bile Action Keys gibi isimler ile yer alabilir. Kısacası aşağıdaki işlemleri yaparsanız kurulumun gerçekleşmesi (önceki örneklere bakarak konuşuyorum) gerekir.

    • BIOS modunu Legacy konumuna alma (Legach CSM olarak ta geçebilir)
    • Secure Boot özelliğini Disabled konumuna alma.
    • Hotkey Mode veya benzeri bir özelliği Disabled konumuna alma.

    Ancak @farurhenho arkadaşımızın dediği gibi BIOS lar markalar arası değişiklikler gösteriyor, bazı isimler farklı şekillerde yazılarak bulunabilirliği azalıyor. 

    Ancak bir şekilde Windows 7 işletim sistemini kurabilirsiniz, muhtemelen biraz kurcalamanız gerekebilir.

    Örneğin aşağiıdaki forumda Casper Windows 8 ile gelen bir bilgisayarın Windows 7 işletim sistemine düşerken yaptığı BIOS değişiklikleri anlatılmış belki onlar işinize yarayacaktır. İlgili konu için buraya tıklayabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol