Freenet nedir, ne işe yarar? Freenet nasıl kullanılır?

0

Freenet diye bir şey duydum. Bu Freenet nasıl çalışır? Güvenlik açısında Tor mu daha üstün yoksa Freenet mi? Bizim gizlenmemizi nasıl sağlar? Bilgi verir misiniz?

birhankg birhankg (21)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Freenet, amacı interneti daha güvenli ve anonim hale getirmek olan bir ağ projesidir. Çalışma mantığı ve bağlantı protokolleri normal internetten farklıdır. Normal internette bir siteye bağlanırken, o sitenin barındığı bir sunucuya bağlanırsınız. Freenet'te siteler bir sunucuda barınmazlar. Freenet'e bağlı kullanıcılara paylaştırılırlar ve bölünmüş haldedirler. 

    Bunun dışında, sitelerin verileri kullanıcılarda barındığı için site adresleri bildiğimiz (.com veya .net gibi) uzantı taşımazlar. Bunun yerine localhost:8888/asf3rf9uaw9fua gibi adreslere sahiptirler. 

    Ek olarak Freenet'te kullanıcılara sunulan hizmetlerde vardır. Örneğin, Sone adı verilen sosyal ağa katılabilir, Freemail adı verilen mail ağını kullanabilir, Frost adı verilen dosya paylaşım sisteminde dosya transfer edebilir ve Freetalk adlı sistemde anonim olarak sohbet edebilirsiniz.

    Freenet'i kullanabilirsiniz, bunun için buradan  17 MB'lık kurulum dosyasını indirin ve bilgisayarınıza kurulumu gerçekleştirin. 

    NOT: Bilgisayarınızda Java yüklü olmalıdır.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • freenet ile youtube'a girersek güvenli olur mu olmaz mı ? birhankg 6 yıl önce
    • Güvenli olur ama kesin olarak izlenemez değilsiniz. Her ne kadar Freenet ile internete bağlansanızda İnternet Servis Sağlayıcınız tarafından takip edilebilir durumdasınızdır. Bu yazılımlar sadece sizi takip etmek isteyenlerin işini zorlaştırmak amacıyla vardır @birhankg omercik 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol