FTK Imager nedir, ne işe yarar? FTK Imager nasıl kullanılır?

0

FTK Imager imaj alma programı nasıl indirilir? 

FTK Imager ile imaj dosyaları nasıl açılır? 

Elimizdeki .bin, .e01 uzantılı imaj dosyalarını nasıl görüntüleyebiliriz?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    FTK Imager sabit disk, CD, DVD, klasor veya dosya imajı alabileceğimiz ve aldığımız imajı ön izleyebileceğimiz ücretsiz bir yazılımdır. FTK Imager ile dd, e01, ve AFF biçimlerinde imaj alınabilir, alınan imaja sonradan erişilebilir ve imaj dosyası disk sürücüsü gibi gösterilebilir. Windows, Linux ve Mac'le uyumlu olan FTK Imager FAT, NTFS, ext2, ext3 gibi dosyalama biçimlerini de destekler.

    PROGRAMIN GENEL GÖRÜNÜMÜ AŞAĞIDAKİ GİBİ

    FTK IMAGER İLE İMAJ GÖRÜNTÜLEME İŞLEMİ

    • File menüsünden Add Evidence Item öğesini seçiyoruz. 
    • Açılan pencerede “Kaynak Kanıt Türü” soracaktır. Bilgisayara bağlı Fiziksel sürücü (Physical Drive) veya mantıksal sürücü (Logical Drive) seçebiliriz. Belirli bir klasöre bakmak için ise daha önce oluşturduğumuz görüntü dosyasını veya bir klasörün içeriğini görüntülemek için Görüntü Dosyası (Contents of a Folder) seçebiliriz. Aynı zamanda örneğin elimizde bir flash diske ait imaj dosyası varsa bunu görüntülemek için Image File seçeneğini seçmemiz gerekecektir.
    • Ardından karşımıza dosyanın yerini seçmemiz için bir gözat penceresi gelecektir. Burada içeriğinde ".001" veya ".e01" olan dosyayı seçip Aç diyoruz. Son olarak Finish seçeneğine tıklayıp imaj dosyamızı açıyoruz.

    Eklediğimiz dosyanın içeriğine bakmak için dosyaların olduğu bölümü açarak buradan öğenin içeriğine detaylı bir şekilde bakabiliyoruz. Burada imajı alınan diskten daha önce silinen dosyalar bile görülebilir ve kurtarılabilir. Yani FTK Imager ile aynı zamanda silinmiş dosyaları bile kurtarabiliriz. Dosya Listesi (File List) bölümüne bakarsak, silinen dosyaların üzerinde kırmızı çarpı işareti bulunuyor. Properties bölümünde ise o dosyanın oluşma/silinme tarihleri dahil birçok teknik detay yer alıyor. Bu bölümde tüm diski inceleyerek silinmiş dosyalar dahil aradığımız her veriyi görebiliyoruz.

    Son olarak, bölümdeki dosyaları Export Files diyerek dışa aktarabilmemiz mümkündür. 

    AccessData FTK Imager: http://accessdata.com/product-download/ftk-imager-version-3.4.3

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol