Futbol oynarken ağrı

0

futbol oynarken topa vurmak için ayağımı gerdiğimde dizimin üstündeki kasta bir ağrı oluşuyor, tekrar ettiğimde ise daha çok ağrımaya başlıyor ve bir süre zar zor yürüyebilir duruma geliyorum. normal midir? haftada bir oynuyorum.

wielsek wielsek (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Doktora git, biz bir şey diyemeyiz.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Futbol oynamadan önce gereken egzersizleri ve ısınma haraketlerini yapman gerekiyor fakat senin sorunun normal çünkü bu topa vurmak istediğin zaman ayağını geriyorsun ve zorluyorsun bu da kaslarını yoruyor ve gelişmesini sağlıyor yani kasların gelişiyor bu sayede.

      Peki bu sürekli ağırıyor ve dinmek bilmiyor ayrıca dizimi bir yere çarpmadım:

      Genelde bu sorunların olması normal çünkü koşuyorsun ve ayaklarına baskı uyguluyorsun bu da ayağının ağırmasına sebep ola bilir çünkü kaslar sürekli haraket halinde olduğu için bu normal fakat sen sürekli futbol oynarsan bu olmaz. Kas yırtılması oldu desen imkansız çünkü kas yırtılması olsa ayağının hiç üzerine basamassın ve yürüyemezsin hadi tendon yırtılması desen onda da hiç bir türlü yürüyemezsin ve acısı da fazla.

      Bir eczaneye git bandaj ve kas gevşetici krem iste bu kremi de Sabah , Akşam dizine masaj yaparak sür yani eline kremi dök "fazla dökme" ve dizine bu kremi masaj yapar şekilde sür "hemen etkisini vermez" sonra bu kremi sürdükden sonra bandajı sıkı şekilde bağlama normal şekilde bağla.

      Dizimde şişlik var ve sürekli ağırıyor:

      Dizinde ödem olmuş ola bilir, bir doktora git ve MR çektir dizine bu sonucu da kemik doktoruna götür fakat özelde gidersen daha fazla incelerler dizini. 

      darkcrak darkcrak (5168)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Ağrı olması normal değil elbette. Burası teknoloji ile ilgili soruların sorulduğu bir site. Buradan sağlıklı bir cevap alamazsın. Sağlık konusunda web sitelerinden bilgi al ama sağlığını emanet etme. Doktora git ihmal etme.

        hakan hakan (15409)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol