GandCrab 5.2 çözüm - Çözüm yayınlandı!

0

GandCrab V5.2 çözümü nihayet yayınlandı. Bu ücretsiz GandCrab 5.2 çözümü aşağıda videolu anlatım ile bulabilirsiniz. GandCrab V5.2 şifreli dosyalar nasıl çözülür? GandCrab 5.2 çözümü nasıldır?  Aşağıdaki çözümde GandCrab V5.2 ile ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.

alattin alattin (16999)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    GandCrab 5.2 çözüm: Nihayet GandCrab 5.2 çözümü yayınlandı!

    GandCrab 5.2 dünya üzerinde binlerce kullanıcıyı etkiledi. Bu fidye virüsü dosya uzantılarını 6 karakterli rastgele oluşturulmuş ifadeler ile değiştiriyor ve tüm dosyaları açılamaz şekilde şifreliyordu. 

    Özellikle torrent ağı, dizi siteleri, crack siteleri üzerinden yayılan GandCrab 5.2 dosyaların şifresinin çözülmesi için fidye talep eden bir tür yazılım.

    GandCrab 5.2 bulaşan bir bilgisayarda tüm veri dosyaları şifreleniyor. Bu çözümde GandCrab 5.2 ile şifrelenen dosyaların şifresi nasıl çözülür bunu anlattık:

    GandCrab 5.2 çözümü: Şifreli dosyaların şifresini çözmek

    Gandcrab 5.2 çözümü için öncelikle sisteminizi hazırlamanız gerekiyor. İnternet bağlantınızın açık olduğundan emin olun. Sonra fidye notunun olup olmadığını kontrol edin.

     

    GandCrab 5.2 çözümü için gereki olanlar

    • İnternet bağlantısı
    • Fidye notu dosyası

    Fidye notu dosyası ETBMXX-MANUAL.TXT gibi bir ada sahip dosyadır. [DOSYA UZANTISI]-MANUAL.TXT dosyası şifreli dosyaların olduğu her klasörde olur. Not defteri ile açılabilir ve dosya içeriği şu şekildedir

    ---=    GANDCRAB V5.2    =--- 
    
    ***********************UNDER NO CIRCUMSTANCES DO NOT DELETE THIS FILE, UNTIL ALL YOUR DATA IS RECOVERED***********************
    
    	*****FAILING TO DO SO, WILL RESULT IN YOUR SYSTEM CORRUPTION, IF THERE ARE DECRYPTION ERRORS*****
    
    Attention! 
    
    All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension: .ETBMXX       
    
    The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only we can recover your files.
    
    
    The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:
    
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    
    | 0. Download Tor browser - https://www.torproject.org/ 
    
    | 1. Install Tor browser 
    | 2. Open Tor Browser 
    | 3. Open link in TOR browser:   http://gandcrabmfe6mnef.onion/6e6b48f9e2758ea                         
    | 4. Follow the instructions on this page 
    
    ----------------------------------------------------------------------------------------                    
        
    
    On our page you will see instructions on payment and get the opportunity to decrypt 1 file for free. 
    
    
    ATTENTION!
    
    IN ORDER TO PREVENT DATA DAMAGE:
    
    * DO NOT MODIFY ENCRYPTED FILES
    * DO NOT CHANGE DATA BELOW

    Yukarıdaki bilgileri sağladıysanız GandCrab 5.2 çözümüne geçebiliriz.

    Aşağıda Bitdefender firması tarafından üretilen GandCrab şifre çözme aracının anlatımını bulabilirsiniz Bitdefender firması Gandcrab konusunda çok başarılı bir iş yaptı ve neredeyse tüm GandCrab sürümleri için çözüm üretti.

    GandCrab 5.2 çözüm

    Adım adım GandCrab 5.2 çözümü nasıl yapılır?

    1. Buradan GandCrab decryption tool yazılımını indirin: GandCrab çözüm programı indir
    2. BDGandCrabDecryptTool.Exe dosyasını çalıştıracaksanız. Önemli: Fakat indirme klasöründe BDGandCrabDecrypt(1).exe,BDGandCrabDecrypt(2).exe gibi dosyalar varsa bunları silin. GandCrab decryption tool birden fazla indirdiyseniz bu dosyalar oluşur ve dosya adı değiştiğinde GandCrab decryption tool çalışmıyor.
    3. BDGandCrabDecryptTool.Exe dosyasını çift tıklayın ve çalıştırın.
    4. Önce karşınıza bir lisans anlaşması gelecek. Burada I agre.... yazan kutuyu işaretleyin. Continue butonuna basın.

      Gancrab 5.2 çözüm - lisans anlaşması
    5. Daha sonra karşınıza Gandcrab 5.2 çözüm uygulaması ana ekranı gelecektir.
    6. Bu ekranda
      Scan entire system seçeneğini seçerseniz tüm bilgisayar taranır ve bulunan şifreli dosyaların şifresi çözülür. 
      Backup files seçilirse şifreli orij
      inal dosyalar korunur, yedeklenir ve çözme işlemi bu şekilde yapılır. İşlem sonunda hem şifreli hem de şifresiz dosyalar elinizde bulunur. Bu seçenek bir sorun olursa dosyalarınızın yedekleri sizde olsun diye konulmuştur.
      Gancrab 5.2 çözüm - tüm dosyaların şifresini çözBrowse butonuna basarsız şifreli dosyalar bir klasördeyse seçebilirsiniz. Eğer tüm şifreli dosyalar tek bir klasördeyse Browse butonu ile bu klasörü seçin. Tüm bilgisayarınzda şifreli dosyalar varsa, dosyalar farklı klasörlerdeyse o zaman Scan entire system seçin ve Start tool botununa basın. Tarama işlemi disk boyutuna ve şifreli dosya sayısına göre uzun sürebilir. Sabırla bekleyin.
    7. Tarama bittiğinde şöyle bir ekran karşınıza gelmeli:
      Gancrab çözüm - tarama sonuç
      Bu ekran geldiğinde tarama ve şifre çözme işlemi bitti demektir. Artık dosyalarınızı açabilirsiniz.
    8. Eğer Backup files seçtiyseniz artık hem şifreli hemde şifresiz dosyalarınız olacak. Şifreli dosyaları da artık silebilirsiniz ihtiyacınız kalmadı.

    Yukarıdaki adımlar ile hızlıca Gancrab v5.2 çözümünü uygulayabilirsiniz

    Meraklısı için Gandcrab 5.2 ile ilgili bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz:

    GANDCRAB 5.2 virüsü nedir?

    GANDCRAB V5.2, GANDCRAB fidye virüs ailesinin bir üyesidir. GANDCRAB bir fidye yazılımı, fidye virüsüdür. Virüs tanımlaması teknik olarak doğru bir tabir olmasa da genel olarak  fidye yazılımlarına fidye virüsü olarak adlandırılır. Fidye virüsleri bulaştığı sistemdeki tüm veri dosyalarını şifreler ve şifrenin çözülebilmesi için sizden para talep eder.

    Meraklısı için;

    Gandcrab bilgisayarınıza çok farklı şekillerde bulaşır. Örneğiz bir dizi sitesinden, size gelen bir maildeki ekli dosyadan, torrent üzerinden veya crackli uygulamalar üzerinden bilgisayarınıza Gandcrab 5.2 bulaşabilir. Fidye virüsleri için her zaman çözüm bulunamayabilir. Hatta çoğu zaman fidye virüslerine çözüm bulunamaz ve kurban fidye ödemek zorunda kalır.

     

    Gandcrab 5.2 bilgisayarınıza bulaştığında XLS, DOC, DOCX, XLSX, PDF, GIF, JPG, AVI, MP4, TXT, PPT, PPTX, PPS gibi ve daha fazla veri dosyası şifrelenir.

    Şifrelenen veri dosyalarının uzantısı rastgele seçilen 6 karakter ile değiştirilir. Örneğin  Belge.doc dosyanız Belge.doc.xclabc  şeklinde değişir. Sorun sadece bir uzantı eklenmesi değildir. Bu dosya özel bir anahtar kullanılarak şifrelenir ve şifreyi çözmek için bu anahtara gerek vardır.

    Bu özel anahtar olmadan şifrenin çözülmesi çoğu zaman mümkün değildir. Bazen fidye virüsü geliştiricileri hata yapar ve yazılımda açıklar bulunur. Bu açıkları kullanarak çözüm üretmek mümkün olur.

    Gandcrab 5.2 çözümü Bitdefender firması sayesinde yayınlanmıştır. Bitdefender Gandcrab 5.2 üzerinde uzun süredir çalışıyordu ve kısa bir süre önce Gandcrab 5.2 sürümü için bir çözüm bulundu ve bunu paylaştılar.

    Internette fidye virüslerini çözdüklerini söyleyen ve para talep eden kişiler var bunlar güvenilir mi?

    Fidye virüsleri sadece Türkiye'deki kullanıcıları sorunu değildir. Tüm dünya fidye virüslerinin saldırısına maruz kalıyor. Bu sebepten çözüm arayan binlerce kullanıcı oluyor. Pek çok kişi de bu insanların zor durumundan faydalanıp para kazanmaya çalışıyor.

    İnternet üzerinden çözüm satanlar genelde bir kaç farklı şekilde size bu çözümü ulaştırıyorlar:

    • Fidye ödeyerek.  Örneğin sizden talep edilen fidye 500$ ise bu kişiler 1000$'a bu çözümü size satıyor. 500$ ücreti fidyecilere ödüyorlar.  Bir nevi aracılık yapıp komisyon alıyorlar. Bu kişilerden uzak durun. Pek çok mağdurun istenen fidyeden daha fazla ödeyerek çözüm satın aldığına sahit oluyoruz.
    • Ücretsiz çözümleri satarak. Bazen size bulaşan fidye yazılımının ücretsiz çözümü oluyor. Fakat siz bundan haberdar olmadığınız için bu kişiler bizim gibi sitelerden çözümleri alarak size satıyorlar. Hatta bizden ücretsiz destek olarak müşterilerinin dosyalarını çözdürmeye çalışanlar bile mevcut.

    Eğer fidye virüsüne maruz kalırsanız bizimle iletişime geçin ve ücretsiz bir çözüm var mı bizde bunu öğrenin. uzmanim.net olarak bugüne kadar yüzlerde kişiye ücretsiz olarak yardım sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. 

    Gandcrab 5.2 çözümü gibi çözümleri ücretsiz olarak sunmaya devam edeceğiz. Eğer fidye virüsüne maruz kaldırsanız ilk olarak uzmanim.net adresine durumu iletin ve çözümü var mı yok mu bize danışın.

     

     

     

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

    0

    Harici Diskim fidye virüslü dosyalarla dolu kutusuna koydum bunu P.C takarsam yeniden C-D-G bulaşacak.

    Dosyalarımı kurtarmam için nasıl biryol tavsiye edersiniz 

    toyota1956 toyota1956 (1)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Fidye virüsü bu şekilde diskler arasında bulaşmaz. hakan 3 yıl önce
    • Fidye virüslü diski takıp GandCrap 5.2 prog. talimatlara göre dün net.açarak 15:22:34 saat çalıştırdım durmadan tarıyor bitmeyince iptal ettim.Akşam net.açarak (scan entire system-start tool basarak) ikinci defa çalıştırdım 19:55:25 saattir çalışıyor (looking for ransom note ....)sizce bu normalmidir yardımcı olabilirmisiniz acaba. toyota1956 3 yıl önce
    • sayın üstadlarım bana yardımcı olabilirmisiniz toyota1956 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol