Gandcrab v5.0.4 çözüm: Şifreli dosyalar nasıl çözülür?

0

Nihayet Gandcrab v5.0.4 için çözüm bulundu. Yaygın fidye virüslerinden biri olan Gandcrab v5.0.4 pek çok kullanıcıyı etkiledi ve pek çok kişinin dosyası gandcrab v5.0.4 ile şifrelendi. Bu çözümde Gandcrab 5.0.4 ile şifrelenen dosyaların şifresi nasıl çözülür bunu anlattım.

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bitdefender firması Polonya polisi ve Interpol ile ortak bir çalışma yürüterek Gandcrab v5.0.4 dosyalarının şifresini çözebilmek için gerekli anahtarları ele geçirdi. Bitdefender firması daha sonra Gandcrab v5.0.4 çözmek için bir program yayınladı. Bu program ile artık Gandcrab v5.0.4 şifre çözmek mümkün.

    Gandcrab v5.0.4 çözümünün düzgün çalışması için şu şartlar gerekiyor:

    • İnternete bağlı bir bilgisayar 
    • En az bir adet fidye notu dosyası (******-DECRYPT.txt gibi bir ada sahip olan dosya)

    Bitdefender şifre çözme yazılımının çalışması için illa virüs bulaşan bilgisayarın olması gerekmiyor. Çözüm herhangi bir bilgisayarda uygulanabilir.

    Gandcrab v5.0.4 çözümü için aşağıdaki adımları uygulayın:

    1. Buradan Bitdefender Gandcrab v5.0.4 şifre çözme yazılımını indirin. Bu yazılım Gandcrab v5.1 de dahil olmak üzere bu versiyona kadar olan tüm Gandcrab şifrelerini çözebiliyor. Bitdefender Gandcrab şifre çözme yazılımını indir.
    2. Daha sonra programı çalıştırın. 
    3. Program içinden Scan Entire System seçeneğini seçin ve Scan botununa basın. Browse botunu ile özel tarama yapmayın. Bu seçenek çalışmıyor.
    4. Şifre çözme işlemi bitene kadar bekleyin.

    Bu işlem sonunda Bitdefender Gandcrab v5.0.4 şifre çözme yazılımı bilgisayarı tarayacak ve dosyalarınızın şifresini otomatik olarak çözecektir. 

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol