Garanti başlangıcı ve fatura kesim tarihi birbirinden farklı

0

Merhaba arkadaşlar,

Ben internet üzerinden notebook aldım. 19.02.2015 tarihinde şipariş olarak ekledim. Ürünün parasını da 2 gün sonra 21.02.2015 tarihinde yatırdım. Ürünün faturası 21.02.2015 tarihine kesilmiş ama ürünün garantisini ithalatçı firma sitesinden sorgulattığımda garanti başlangıcı 30.01.2015 görünüyor. Bu durumun açıklaması nedir? Acaba kullanılmış geri iade edilmiş bir ürün mü gönderdiler. Bilgi verebilir misiniz?

emre06 emre06 (5)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Garanti süresinin başlangıç tarihi fatura kesim tarihidir. 

    Ürünün kullanılmış bir ürün olduğunu düşünmüyorum. İhalatçı firma garanti başlangıcını sizin satın almayı yaptığınız firmanın ürünü kendinden aldığı tarihe göre ayarlamış olabilir. Bu durum sizi bağlamaz.

    İçinizi rahatlatmak için ithalatçı firmayı arayabilirsiniz. Elinizdeki fatura tarihden sonra 2 yıl ürününüz garantilidir.

    hakan hakan (15394)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Umarım öyledir. Garanti süresinin 1 ayaz ya da fazla olmasından ziyade ürünün kullanılmış olup olmadığı daha çok önemli. Çünkü sıfır ürün diye alıyorsun ama kullanılmış(iade edilmiş) bir ürün kullanmak hoş olmaz. Ürünü aldığımda da backspace tuşuna bastığında biraz yukarıya doğru eğimli basarsan garip bir çıt sesi geliyordu. birde ürünün kasasında bir yerindeçok hafif bir tık sesi geliyordu. Önemsemedim. Daha büyük arızası olmasın da onlar önemli değil diye düşündüm. Ama garanti ve fatura kesim tarihi ile de uyuşmazlık olunca tereddüt etmeye başladım, acaba ürün kullanılmış mı diye..

       

       

      Kardeş bugün ithalatçı firmayı aradım durumu anlattım. Sizin aldığınız firmanın ürünü bizden almış olduğu tarihtir dedi. Ama eğer ürününüzün servis görüp görmediğini öğrenmek isterseniz asus servisini arayabilirsiniz dediler. Ben de aradım asus servisini orası da ürünün üretim tarihinden itibaren başlamış olabilir garantisi dedi. Ayrıca arıza kaydına da baktı seri numarasından herhangi bir arıza kaydı bulunmuyor dedi. Ayrıca asus ve ithalatçı firma ürünün fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantisi olacağını söyledi.

      emre06 emre06 (5)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Donanımsal bir sorun varsa sizi rahatsız eden hiç çekinmeden iade edin. Dediğim gibi ithalatcı firmayı telefonla arayın bir sorun neden bu fark var diye. Ne cevap verecekler ben de merak ettim. hakan 9 yıl önce
      • Sipariş etiğim ürün geldi. Donanımsal olarak da bir sorun yok gibi.. hdd de %100 çalışma sorunu var bazen düşüyor bazen yüksek ama daha önceden alan arkadaşların yorumlarında da bahsettikleri için sorun etmedim hdd yi ssd alır çözerim diye düşündüm.. Beklediğim ürün geldi ama ilk etapta farkettiğim backspace tuşundan ses çıkması ve kapağın üst kısmında biryere bastırdığında hafif bir sesonun haricinde çok şükür birşeyi yok. Bir sorayım bakalım ithalatçı firmaya ne diyecekler. emre06 9 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol