Geçici olarak erişilemiyor

0

Search Console üzerinde  Google gibi Getir dediğimde Geçici olarak erişilemiyor hatası alıyorum. Eklemek stediğim link normal olarak erişilebiliyor. Herhangi bir firewall vb gibi bir engelleme yok.

Geçici olarak erişilemiyor hatasının çözümü nedir?

alattin alattin (16984)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Geçici olarak erişilemiyor hatasının çözümü nedir?

    Search Console üzerinde bir linki indekslemek için Google gibi getir özelliğini kullandığınızda Geçici olarak erişilemiyor hatası alıyorsanız bu geçici bir Google sorunu olabilir.

    Geçici olarak erişilemiyor hatası web sitenizde sorun var anlamına gelmiyor. Benim kişisel olarak tecrübe ettiğim kadarı ile eğer  Search Console 'u Türkçe kullanıyorsanız  daha fazla Geçici olarak erişilemiyor hatası alıyorsunuz.

    Geçici olarak erişilemiyor hatasının çözümü olarak Search Console'u İngilizceye çevirebilirsiniz. Adres satırında URL içindeki hl=tr ifadesini hl=en yaparsanız sorun çözülecektir. Bu zaman zaman işe yarayan bir çözüm.

    Türkçe linki

    https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch?hl=tr&siteUrl=https://uzmanim.net/

    İngilizce  linki

    https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch?hl=en&siteUrl=https://uzmanim.net/

    Bu şekilde ingilizce link üzeriden Google Gibi Getir özelliğimi kullandığınızda Durum tamamlandı olarak değişiyor ve indeksleme işlemi başarılı oluyor.

    Elbette yukarıda paylaştığım çözüm arada sırada Geçici olarak erişilemiyor hatası alanlar için.  Sürekli bu hatayı alanlar web sitelerinin erişilebilir olduğundan emin olsunlar. Özellikle robots.txt içinde botları engelleyecek satırlar olmadığından emin olun.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol