Gelişmiş Güvenli Tarama Nedir?

0

Google Chrome Gelişmiş Güveli Tarama'yı açmamı istedi. Ben Gelişmiş Güvenli Taramayı açık konuma getirdim ama Gelişmiş Güvenli Tarama nedir ne işe yarar hiç bir fikrim yok.

Anonim Anonim (156)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Gelişmiş Güvenli Tarama bir Google Chrome tarayıcısı özelliğidir ve temel amacı kötü amaçlı yazılımlara ve Gmail üzerinden yapılan kimlik avı saldırılarına karşı sizi korumaktır.

    Kimlik Avı saldırısı çok eski bir siber saldırı yöntemidir.  Kimlik Avı saldırılarında saldırganlar resmi hesaptan gönderilmiş gibi mailler yollarlar. Mesela banka adları kullanılarak kullanıcılardan banka bilgileri talep edilir. Kullanıcı banka sitesi gibi görünen sahte bir siteye yönlendirilir ve bu site üzerinden kullanıcının parola, kullanıcı adı gibi bilgileri çalınır.

    Chrome adres satırına şu ifade yazıldığında güvenli tarama ayarları açılır:

    chrome://settings/security?q=enhanced

    Bu bölümde Güvenli Tarama ayarı olarak Gelişmiş Koruma seçildiğinde tam koruma sağlanır.

    Bu sayede Google Chrome tarayıcı üzerinden zararlı indirmeler, zararlı sitelere giriş engellenir.  Yine zararlı olabilecek Chrome uzantılarına karşı sizi güvende tutmaya yardımcı olur.

    Gelişmiş Güvenli Tarama arka planda otomatik olarak tehlikeli web siteleri, dosya indirme ve chrome uzantılarına karşı proaktif bir koruma sağlar.

    Gelişmiş Güvenli Tarama  temel olarak Chrome ve Gmail'deki güvenliği sağlamak için tasarlanmıştır.

    Gelişmiş Güvenli Taramayı açmalı mıyım?

    evet. Gelişmiş Güvenli Taramayı açmak size ilave güvenlik sağlar. Bazı durumlarda Gelişmiş Güvenli Taramayı kapatmak gerekebilir. Örneğin virüs olmadığından emin olduğunuz bir dosyayı indirirsen sorun yaşıyorsanız Gelişmiş Güvenli Taramayı kapatmak gerekebilir.

    alattin alattin (16984)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol