Gelişmiş önyükleme seçenekleri > İşlemci sayısı nedir?

1

Msconfig "Önyükleme" bölümünde "Gelişmiş Seçenekler" kısmında işlemci sayısı yazıyor. Bir forumda, buna tik atıp işlemci sayısına göre seçiniz yazıyordu. Bunun bize ne faydası oluyor? Bende tik işaretli değil ve işlemci sayısı 1 gözüküyor.

Ayrıca, oradan başka ne gibi ayarlar yapılabilir? İşlemcisi sayısını arttırmak ne işe yarıyor?

Edit: İntel Core i3 7100.

kavafe kavafe (6)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bahsettiğin forumda yanlış bilgi verilmiş. 

    Msconfig > Önyükleme > Gelişmiş Seçenekler altındaki işlemci sayısı normal de seçili olmamalıdır. Burada işlemci sayısını işaretleyerek önyükleme sırasında kullanılacak işlemci sayısına limit verilebilir. Bu da daha yavaş bir açılış, yavaş Windows  demektir. Burada işlemci sayısını işaretler ve örneğin 4 dersen ve sende 8 çekirdek varsa bu ayar Windows u sadece 4 çekirdeği kullanması yönünde zorlayacaktır.

    Gelişmiş önyükleme seçenekleri > İşlemci sayısı hata giderme ve çeşitli geliştirici işlemleri için kullanılır. Örneğin işletim sistemi için bir uygulama yazdın ve bu uygulama 1 çekirdek bulunan makinalarda nasıl tepki veriyor görmek istersen bu seçenek kullanışlı olabilir.

    İşlemci sayısı normal kullanıcılarda işaretli olmamalıdır.  Bu seçenek işaretli değilse bilgisayarında kaç çekirdek varsa o kadarı, hepsi kullanılır. Bu sadece yazılım geliştiriciler ve çeşitli hata giderme testleri yapanlar içindir.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol