General Mobile 5 Plus "bu cihaz sıfırlandı" sorunu çözümü

0

General Mobile GM 5 Plus cihazımı sıfırladım, açtığımda daha önce bu cihazda senkronize edilmiş bir hesapla oturum açmamı söyledi. Ben e-postamı ve şifremi hatırlamıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Bu cihaz sıfırlandı. Devam etmek için önceden bu cihazda senkronize edilen bir Google Hesabı ile oturum açın." sorunu nasıl çözülür? General Mobile 5 Plus Android One "bu cihaz sıfırlandı" sorunu çözümü nedir?

    Android'in FRP (Factory Reset Protection) özelliğinden dolayı telefonunuzu sıfırladığınız zaman, daha önce telefonda açtığınız herhangi bir Google Hesabını girmeniz gerekir. Ama o an hesabınızı veya şifrenizi hatırlamayabilirsiniz. Android "bu cihaz sıfırlandı" sorunu için bir çözüm önerisinden bahsetmek istiyorum. Anlattığım işlemi yaparak bu cihaz sıfırlandı sorununu çözebilirsiniz.

    NOT: Bu işlemi Android 7.1.1 yüklü General Mobile GM 5 Plus cihazda denedim ve başarılı oldum. Başka cihazlarda işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum. Aynı zamanda bu işlemi yapmadan önce GM 5 Plus cihazınızın en az %30 şarjı olmasını tavsiye ederim.

    • Öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın.
    • Ses kısma tuşuna basılı tutun ve bu sırada telefonu açın. General Mobile logosu gelince güç tuşundan elinizi çekebilirsiniz. Ama aşağıdaki gibi bir ekran gelene kadar ses kısma tuşuna basılı tutun, bu ekran gelince çekin.

    Bu ekran geldikten sonra bilgisayara indirmeniz gereken küçük bir uygulama var. Buradan Minimal ADB and Fastboot uygulamasını indirin ve kurulumu yapın: 

    • Şimdi USB kablosunu kullanarak telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Bağladıktan sonra Minimal ADB and Fastboot uygulaması normalde otomatikmen açılır ama açılmazsa siz manuel olarak açın. Komut İstemi'nden hiçbir farkı olmayan bir ekran karşınıza gelecek. Buraya şu komutu yazın:
    fastboot erase frp

    Komut İsteminde şu şekilde bir yazı çıktıysa işlem tamamlanmış demektir:

    erasing 'frp'...
    
    OKAY ( 0.02s )
    
    finished...  

    Sondaki "finished..." yazısını gördükten sonra güç tuşuna basılı tutun, telefonunuz kapanacak ve yeniden açılacak. Bu sırada telefonunuzla bilgisayarınız arasındaki USB bağlantısını kesebilirsiniz.

    Normal bir şekilde ileri ileri adımları uygulayarak telefonu yeniden kurabilirsiniz. Artık daha önce telefonda açtığınız bir hesabı girmek zorunda değilsiniz. Herhangi bir Google hesabı ile oturum açabilirsiniz.

    Bu komut ne işe yarar?

    "fastboot erase frp" komutu, Android FRP'yi cihazdan siler ve böylece telefonunuz FRP'ye takılmaksızın kurulumu yapılabilecek hale gelir.

    Komut İstemi'nde "waiting for any device.." yazıyor. Ne yapmalıyım?

    Eğer USB kablosunu takmanıza rağmen böyle yazıyorsa bilgisayarınız telefonu görmemiş demektir. Kabloyu çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Yine olmazsa farklı bir kablo ile deneyin. Bu işlemi uygulayabilmeniz için telefon bilgisayara sorunsuz bir şekilde bağlanmalıdır.

    Bu işlem General Mobile GM5 Plus dışında farklı bir telefonda yapılabilir mi?

    Ben sadece GM5 Plus da deneyebildim. Farklı bir telefonda deneme fırsatım olmadı. Siz deneyebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol