General Mobile Discovery 16 GB Hafıza sorunu !

0

Arkadaşlar ben telefonumu (belli sebeplerden dolayı) servise göndermeden önce tatile giderken telefonuma 60-65 tane film indiriyordum ve rahatça izliyordum. Fakat telefonumu servise götürdüm geldiğinde ise artık ne yaptılarsa 5 uygulamadan fazla indiremiyorum indirmeye çalıştığım zaman da 'DEPOLAMA ALANINDA YER' diye bir uyarı ile karşılaşıyorum. Ayarlar bölümünden uygulamalar sekmesine gelip (3.parti) bir uygulamaya dokunduğum zaman sd kart'a taşı gibi veya telefon belleğine taşı gibi bir seçenek görünmüyor (sadece şunlar gözüküyor :  kaldır , durmaya zorla , verileri temizle , önbelleği temizle , varsayılanı temizle) uygulamaların altında depolama alanına dokunduğum zaman DAHİLİ BELLEK YAZIYOR yazıyor ve dahili belleğin depolama alanı 2 GB boş alan 500 MB. Telefon belleğine dokunduğum zaman ise TELEFON HAFIZASI BOŞ ALAN 9,80 GB yazıyor. Yani şuan ki duruma bakacak olursak sadece dahili belleği kullanabiliyorum telefon belleğini kullanamıyorum. Bu konu hakkında bana çözüm fikirlerinizi iletir misiniz ??

Teşekkür Ederim

selcukulusal selcukulusal (32)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba 

    Malesef bu sorun Discovery telefonlarda çok sık karşılaşılan bir sorun.İnternette araştırdığınızda bu sorunu yaşayan birçok insan görebilirsiniz.Discovery telefonunuzun ayarlar menüsü altındaki depolama bölümüne geldiğinizde ilk karşınıza çıkan sistem boş alan olarak sadece 100 mb gibi çok küçük boyutlu bir alan görürsünüz.Yüklediğiniz uygulamalar ilk olarak bu alana yüklendiklerinden telefonunun hafızası istediği kadar boş olsun yeterli alan yok uyarısı alıyorsunuz.

    Bu sorunu bende çok yaşadım.Gerçekten çok sinir edici bir durum.Telefonunuzu istediğiniz gibi kullanamıyorsunuz.Bazen bir uygulama bile güncelleyemiyorsunuz.Bu sorunun kaynağını tam olarak bilmiyorum.Belki sürümünüzü güncellediler ve eski sürümde böyle bir durum yoktu.Tam emin değilim.

    Ayrıca ben bu sorunu yaşadığım zaman şöyle çözüyorum;

    Depolama bölümüne girdiğinizde ilk karşınıza çıkan sistem boş alanı boyutunu arttırmak için uygulamaların önbelliğini temizlemelisiniz.Sanırım telefonunuzda zamanla uygulamalar içerik biriktirdiklerinden bu sorun meydana gelebiliyor.Mesela önbelleği en çok olan uygulama Facebook oluyor genelde.Facebook uygulamasına gidin ve önbelleği temizleyin.Önbellek temizlemek o uygulamanın telefonunuzdaki ilk halini almasını sağlar.Yani uygulama ile ilgili tüm içerik bilgileri silinir.Facebook ta tekrar şifre girerek açmak durumunda kalırsınız.Bu şekilde önbelleği çok olan uygulamaların önbelleklerini silin.

    Ayrıca telefonunuzda kullanmadığınız uygulamalarıda kaldırarak sistem boş alanını arttırabilirsiniz.

    Bu sorunu yaşadığım zaman ben bu şekilde çözüyorum.Başka yöntemi var mı diye araştırdım ancak çözüm yolu olarak sadece bu yöntem işe yaradı.

    Bunu önlemek için uygulamaları sd karta yüklememiz gerekiyor aslında.Ama bunu yapabilmek için telefona root atmak ve bazı gerekli ayarları yapmak gerekebilir.Bu seçeneği hiç denemedim.Sırf bu sorun yüzünden artık kimseye bu telefonu önermiyorum.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol