General Mobile GM 9 Pro nasıl? GM 9 Pro alınır mı?

0

General Mobile yeni telefon çıkarmış internette gördüm. Yeni telefona GM 9 Pro ismini vermişler. Daha önce General Mobile Discovery kullanmıştım hiç rahat ve kullanışlı değildi. General Mobile GM 9 Pro'nun özellikleri nasıl?

General Mobile GM 9 Pro iyi mi alınır mı? Ayrıca kamerasını da merak ediyorum. GM 9 Pro'nun kamerası nasıl acaba ?

sevgikilinc sevgikilinc (22)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    General Mobile GM 9 Pro genel olarak güzel denebilir bir cihaz. Bir önceki model GM 8'e göre çok önemli iyileştirme ve geliştirmeler yapılmış.

    Bunlardan en önemlisi ekran. GM 9 Pro'da Full HD+ çözünürlüğünde AMOLED ekran var. AMOLED ekran hem pil tasarrufu konusunda avantajlı hem de görüntünün canlılığı daha iyi. Yani bir zemin düşün, o zeminde kırmızının farklı tonları var. AMOLED ekranda bu zemindeki bütün renk tonlarını ayırt edebilirsin. Ayrıca ekran Gorilla Glas 5 camla da korunuyor.

    Arkada 12 + 8 MP çift kamerası da var. General Mobile GM 9 Pro daha çok kamerasıyla öne çıkıyor. Sağ tarafında güç tuşunun hemen üstünde kamera için özel bir buton yapmışlar. Bu butona uzun bastığında direkt olarak video kaydına geçebiliyorsun. Ayrıca söylenene göre General Mobile GM 9 Pro, DxOMark'tan 90-91 arası bir puan almış. Detaylarına bakmadım tabi ama orta-üst seviyeye hitap eden bir telefona göre gerçekten güzel bir skor. Yalnız kamerada OIS (Optik İmaj Sabitleyici) bulunmaması iyi olmamış. Kamerasıyla öne çıkan bir telefon yapıyorsun, üstelik #ÇekenVarÇekemeyenVar etiketiyle rakiplerine göndermede bulunuyorsun, ama kamerayla öne çıkarttığın bir telefona OIS koymuyorsun. Bu GM 9 Pro için önemli bir dezavantaj.

    General Mobile GM 9 Pro tasarımsal olarak bir önceki model GM 8'e göre baya geliştirilmiş. GM 8'in arkası plastikten yapılmıştı, GM 9 Pro'nun arkası tamamen cam. Yalnız arka camda Gorilla Glass teknolojisinin olmaması da küçük bir dezavantaj, telefon yere düştüğünde ön cama nazaran kolay kırılabilir.

    General Mobile GM 9 Pro'da ayrıca 4 GB RAM ve 64 GB hafıza var. İşlemci olarak ise Snapdragon 660 kullanmışlar. Açıkçası Türkiye menşeili üreticilerin neden 400 ve 600 serisinde kaldığını bir türlü çözemiyorum. Qualcomm 1000 serisini tanıttığı zaman herhalde biz daha yeni yeni 800 serisine geçeceğiz. Telefon satılmayacak olsa bile dünyadaki rakipleriyle yarışması açısından en son teknolojilere sahip olmasına ben varım. Bazen ürettiğin teknoloji satılmaz, ama en azından rakiplerine "bunu biz de yapabiliyoruz, hatta daha iyisini yapıyoruz" dedittirmek için çaba sarf etmek bize rekabet açısından avantaj getirir, ben buna inanıyorum. Ama nedense en son teknolojiye bir türlü uyum sağlayamıyoruz.

    General Mobile GM 9 Pro'nun en can alıcı noktası fiyat. GM 9 Pro bugünden itibaren 2900 TL'ye satışa sunulacak. Buna yuvarlak hesap 3000 TL diyorum. Fiyat konusunda GM 9 Pro tam bir fiyasko. 3000 TL'ye çok daha performanslı ve tasarımsal açıdan şık telefonlar bulursunuz emin olun.

    Örneğin Xiaomi'nin yeni çıkardığı Pocophone F1 modeli. Pocophone F1 modelinin fiyatlarına bakalım.

    • 6 GB RAM + 64 GB hafızalı model: 300 dolar
    • 6 GB RAM + 128 GB hafızalı model: 344 dolar
    • 8 GB RAM + 256 GB hafızalı model: 415 dolar

    GM 9 Pro'nun, eline su bile dökemeyeceği Pocophone F1'in başlangıç fiyatı 300 dolar. Yani bugünkü dolar kuruyla 1930 TL civarlarında geziyor.

    Özetle, General Mobile GM 9 Pro genel olarak gayet güzel bir telefon. Fakat, Benim şahsi düşüncem, 2900 TL'ye bu telefon kesinlikle alınmaz. Cihazın fiyatı ile donanımsal özellikleri arasında müthiş bir dengesizlik var. Ben olsam o fiyata onu kesinlikle almazdım.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol