$GetCurrent dosyası nedir?

0

Arkadaşlar bilgisayarda yer açmam gerekiyor. Bazı dosyaları siliyorum C sürücüsünde $getcurrent diye bir şey buldum. $getcurrent dosyasını silsem sorun olur mu? Boyutu 3GB filan. Belki daha da fazla. $getcurrent dosyası nedir? $getcurrent dosyasını silsem sorun olur mu?

acemiadam acemiadam (220)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    $GetCurrent klasörü nedir?

    Öncelikle $GetCurrent bir dosya değil. $GetCurrent bir klasör. Boyutu da genelde 3.5GB gibi olur ve C sürücüsünde daha doğrusu sistem sürücüsünde olabilir.

    $GetCurrent normalde gizli bir klasördür. Pek çok kullanıcıda vardır ve görünmez. Sen görebildiğine göre gizli dosyaları göster seçeneğini işaretlemişsin.

    $GetCurrent klasörü, Windows 10 işletim sisteminin güncellenmesi, yükseltme sırasında oluşturulur. $GetCurrent klasörü bir önceki Windows 10 yükseltmesine dair kayıt dosyaları tutar. Bu dosyalar genelde kurulum ilgileri, kurulum, yükseltme sırasındaki olaylara dair bilgiler içerir.

    $GetCurrent klasörünü silsem bir şey olur mu?

    $GetCurrent klasörünü silebilirsin. Herhangi bir şey olmaz. Aksine yer kazanırsın. 

    $GetCurrent nasıl silinir?

    Sadece $GetCurrent klasörünü sağ tuşla tıkla ve sil seçeneğin seç. Windows uyarı verirse buna evet de. Klavyede de Del tuşuna basarak silebilirsin. $GetCurrent silme için özel bir işlem yapmaya  ya da denetim masasına filan gitmeye filan gerek yok.

    Fakat $GetCurrent klasörünü silmek için Administrator yani Yönetici olarak oturum açman gerekir. Normal bir kullanıcı $GetCurrent klasörünü silemez.

    klasörünü komut ile silme

    1. Komut istemini yani CMD' yi yönetici olarak çalıştır.
    2. Daha sonra komut isteminde şu komutu uygula
      RD /S /Q "C:\$GetCurrent"

      Enter tuşuna bas. Burada C:\ senin sistem sürücünü temsil eder. Eğer Windows 10 D:\ sürücüsündeyse buradaki sürücü harfini değiştirmeyi unutma.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Eyvallah abi sildim gitti. Umarım bişi olmaz :) acemiadam 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol