Girdiğim sitede bağlantı güvenli değil yazıyor. Endişelenmeli miyim?

0

Merhaba. almancam.com sitesine üyelik oluşturmuştum ancak dalgınlığıma gelmiş olmalı ki sonradan farkettim, adres çubuğunda en sağdaki kısımda bağlantı güvenli değil yazıyor. Üyeliğimi hemen sildim ancak böyle bir siteye mail verdim ve üye oldum. Endişelenmeli miyim ?

mim123 mim123 (3)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Tarayıcının adres satırında web sitesi adının yanında yazan Güvenli değil ifadesi aslında kullanıcıları yanıltan bir ifade.

    Güvenli değil ifadesi bu sitede SSL yüklü değil demek. SSL, site ile bilgisayarınız arasında oluşa veri trafiğini şifreleyen bir protokol.

    Örnek vereyim: almancam.com web sitesinde ana sayfada kullanıcı adı ve şifre formu var. Buraya kullanıcı adı ve şifreni yazarsan bu veriler senin bilgisayarından almancam.com sunucusuna kadar şifrelenmeden internet üzerinde gezinir.  Diyelim ki senin email adresin mim@hotmail.com. SSL bu veriyi alır ve afb1c7298066195325e37684a34a4c4af2818112f7844f8b21440ce9fdebf7a7 gibi şifreli bir hale çevirir.  Veri SSL ile şifrelenmezse hosting firmasının loglarında veya veritabanına ulaşana kadar geçtiği tüm loglama sistemlerinde şifresiz olarak kayıt altına alınır. Bu da güvenlik riski oluşturur.

    Bu tür sitelere üyelik yaparken mutlaka o siteye özgü bir parola kullan. Yani bu parola sadece o site için geçerli olsun. Genel bir parolanı asla böyle sitelerde kullanma. Kullandığın parola ve email adresin başkalarının eline geçebilir. Bu sadece ihtimal ama. Bunun dışında bir güvenlik riski söz konusu değil.

    murat murat (12492)
    10 ay önce cevaplandı

    • Anladım hocam. Çok teşekkürler. İyi günler dilerim. mim123 10 ay önce
    • rica ederim iyi günler @mim123 murat 10 ay önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol