Girdiğim sitede "telefonunuza virüs girmiş olabilir" uyarısı verdi, virüs girmiş midir?

0

Hocam bu konuyla alakasız ama belki biliyorsunuz diye size sormak istedim ben bir siteden şarkı indirecektim. Bu site beni otomatik farklı siteye yönlendirdi ve o site telefonuza virüs girmiş veya telefonunuzu günceleyin gibisinden uyarı yaptı. Web sitesinin sahte olduğunu düşünüyorum fakat bu uyarıda benim telefon markamda yazıyordu. Benim tel markamı bu tür site nasıl bilebilir? Aklımı kurcalıyor, yardımcı olursan sevinirim hocam iyi çalışmalar diliyorum.

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Web siteleri çeşitli kodlar ile telefonunuzun marka ve modelini görebilirler. Bu bir güvenlik açığı değil. 

    Web siteleri javascript denen bir kodlama dili kullanır. Bu dil ve sahip olduğu bazı kütüphaneler ile mobil cihazları tespit etmek ve onlara ait bazı bilgileri almak mümkün. Girmiş olduğun site sahte bir site ve seni muhtemelen bir siteye, uygulamaya yönlendirecek ve uygulama yüklemeni isteyecektir.

    Bu tür uyarıları dikkate alma. Bu tür zararlı web siteleri sahte virüs uyarıları ile sizi korkutmak ve telefonunuza zararlı yazılımlar yükletmek gayesini barındırıyorlar. Telefonunuza virüs bulaşmamıştır.

    alattin alattin (16999)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Tamamen sahte bir uyarı. Eski zaman tekniğini hâlâ kullanıyorlar. Telefonunuzda virüs varmış gibi göstererek veya çekiliş kazandınız linke tıklayın gibi ibareler cihazınıza zararlı yazılım sızdırmak için oluşturulmuş bir komplodur. Bu tür linklere tıklamamaya özen gösterin.

      hydra hydra (3800)
      2 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol