Giriş noktası bulunamadı hatası

0

Exe uzantılı bir dosyayı çalıştırmak istediğimde Giriş noktası bulunamadı hatası alıyorum.

Hata tam olarak şu şekilde:

temp_mload.exe Giriş noktası bulunamadı

CoCreateInstance yordam giriş noktası,
C:\PROGRA~2\...\saHook.dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı. Tamam

şekline hata alıyorum.
Giriş noktası bulunamadı hatasının çözümü nedir?
Yordam giriş noktası hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15394)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Giriş noktası bulunamadı hatasının çözümü:

    Bu hata, Giriş noktası bulunamadı hatası, çalıştırılmak istenen .exe dosyasının gerekli bazı DLL dosyalarını bulamamasında orraya çıkar.

    DLL dosyaları, dinamik link kitaplığıdır. Yani .Exe dosyasının kullandığı bazı metotları, gerekli bazı yöntemleri içeren yardımcı bir dosyadır. Exe uygulaması hata verdiğinde örneğin aşağıdaki gibi bir hatada

    CoCreateInstance yordam giriş noktası,
    C:\PROGRA~2\...\saHook.dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı. 

    yapmanız gereken, hata mesajında belirtilen DLL dosyasının var olup olmadığını kontrol etmektir. Bu örnekte saHook.dll dosyası çalıştırılabilir dosya tarafından bulunamamıştır.

    Eğer bu hatayı bir oyun Crack dosyasında alıyorsanız muhtemelen yanlış Exe dosyasını çalıştırıyorsunuz demektir.

    Yine aynı şekilde bir klasör içindeki .exe dosyalarından birini tıkladığınızda alıyorsanız muhtemelen o dosya ana çalıştırılabilir dosya değildir.  Örneğin bir kurulum yapmak istiyorsanız siz setup.exe yerine başka bir exe dosyasını tıkladığınızd bu hatayı alabilirsiniz.

    Giriş noktası bulunamadı hatası bazende dll dosyası zarar gördüğünde alınır. Eğer hatada bahsedilen DLL dosyası disk üzerinde mevcutsa ve yine Giriş noktası bulunamadı hatası alınıyorsa, çözüm için bu sefer dll dosyasının yeniden yüklenmesi gerekebilir.

    Google üzerinden dll dosyasının adını aratarak sağlam bir dll dosyası temin edebilirsiniz.

    Eğer antivirüs programız açıksa, özellikle virüs şüphesi olan dosyalarda Giriş noktası bulunamadı hatası alınabilir. Virüs olmadığından eminseniz, antivirüs programınızı kapatarak uygulamayı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Exe dosyasını çalıştırmak istediğinizde antivirüs devreye girerek ilişkili dosyaları otomatik olarak siler veya karantinaya alır. Bu durumda uygulama çalışamaz ve  yordam giriş noktası,
    .dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı. hatası verir.

    Fakat dediğim gibi gerçekten virüs olmadığından emin olduğunuz durumlarda antivirüs uygulamanızı devreden çıkartın.  Özellikle hack, crack dosyalarında virüs olma ihtimli çok yüksektir. Oyun crack dosyalarında bu durumla sık sık karşılaşabilirsiniz.

    Giriş noktası bulunamadı hatasını sadece bir uygulamada alıyorsanız ilk yapmanız gereken o programın bir güncellemesi var mı diye web sitesinden kontrol etmek olmalıdır. Örneğin Autocad, MovieMaker, 3D Max gibi uygulamalarda bazen programdaki bir hatadan dolayı Giriş noktası bulunamadı hatası alınabilir. Bu durumda uygulamanın web sitesinden gerekli güncellemeyi indirerek sorunu çözebilirsiniz.

    Aynı zamanda uygulamar için sunulan Service Pack yani hizmet paketleri Giriş noktası bulunamadı hatasının çözümü için yardımcı olur. Oyunlarda da benzer durum söz konusudur. Service Pack, Yama, Güncelleme adı ile sunulan yükleme paketleri Giriş noktası bulunamadı hatasının çözümüne yardımcı olacaktır.

    Giriş noktası bulunamadı hatası Windows işletim sistemlerinde Windows XP Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 gibi, karşınıza çıkabilir. Bu genel bir hata olmak ile birlikte Giriş noktası bulunamadı hatası hata penceresinde sorunlu DLL ile ilgili bilgileri barındırmaktadır. Sorunu çözmek için bu pencerede adı geçen dll dosyası üzerinden ilerlemek faydalı olacaktır.

    Giriş noktası bulunamadı hatası alınan uygulamanın yeniden kurulması, programın kaldırılıp tekrar kurulum yapılması çoğu zaman sorunu çözecektir.

    Bu hata İngilizce Windows işletim sisteminde Entry Point Not Found şeklinde çıkar. Entry Point Not Found hatasında da izlenecek yol yukarıda bahsettiğim gibidir.

    Bazen Giriş noktası bulunamadı hatası 32 bit ve 64 bit programlar arasındaki uyumsuzluktan da alınabilir. Örneğin sizin işletim sisteminiz 32 bit ise ve siz 64 bit bir programı 32 bit üzerinde çalıştırmak istiyorsanız o zaman Giriş noktası bulunamadı hatası ile karşılaşabilirsiniz.  Bu durumda çözüm için işletim sisteminize uygun olan uygulamayı yani sürümü 32 bit olan uygulamayı bulmanız ve yüklemeniz gerekir. İndirme yaparken bilgisayarınıza ve işletim sisteminize uygun olan 32 bit, 64 bit uygulamaları tercih etmelisiniz.

    Sonuç olarak, Giriş noktası bulunamadı hatasının çözümü için sihirli bir yöntem yok. Hangi uygulamada alıyorsanız ona özel yukarıdaki çözün yöntemlerini aklınızda tutarak bir yol izleyebilirsiniz.

    hakan hakan (15394)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      bende urlmon dll hatası var amasystem32 de var onun üsütne yenisini yazdm yönetici izni 

      istedi onuda hallettim sonra bu çalışıyor dedi bana bir çare

      kullanici776920 kullanici776920 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol