GM 5 PLUS arka kapak açıldıgında pilin yanma olasılığı ve bunun ana karta olan zararı

0

:General Mobile GM5 PLUS telefonumu arka kapağının açılamadığını ve eski telefonlarda ki gibi sim kart girişin arka kapak açılıp yapıldığını düşünerekten arka kapağını açmak suretiyle oluşan pil de cızırtı sesinin geldiğini hissettim. telefonu normal açmak istediğim de açılmadığını, ancak şarja taktığım da telefonumun çalıştığını farkettim.

servise gönderdiğim telefonun anakarttın yandığını belirttiler, ücretin çok fazla olmasından dolayı araştırma yaptım, ancak belli bir sonuca ulaşamadım. 

arka kapak açıldıgında pil in yanma şansı nedir?

ola ki pil yansa bile bunun ana karta zararı tam olarak nedir?

anakartı veya pil değişimini kendim yapabilirmiyim? 

nickyoq nickyoq (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bazı telefonların bataryaları çıkartılamıyor.General Mobile GM5 PLUS telefonda da batarya değiştirilemiyor ve normal şartlarda arka kapağın açılmasına izin verilmiyor.Bu durumda telefonun arka kapağının açılması istenmeyen bir müdahale gibi gözüküyor.

    Telefonda pil değişimi ancak yetkili bir servis veya gerekli ekipmana sahip kullanıcılar tarafından yapılabilir.Aksi taktirde arka kapağın normal bir telefondaki gibi açılmak istenmesi istenmeyen sonuçların oluşmasına neden olabilir.

    Buradaki konuda @brsozl arkadaşımız General Mobile GM5 PLUS ile ilgili batarya değişimi ve telefon arka kapağı sökülme gibi durumları gayet güzel açıklamış.

    Telefonunuzda arka kapağı açmak istediğinizde, telefona fiziksel olarak zarar vermiş olabilirsiniz.Bu gibi zararlarda ancak servis müdehalesi ile düzeltilebilir durumda olacaktır.Konuda da bahsettiğiniz gibi telefonun anakartına zarar verme olasılığınız var.Bu durumda da anakart değişimi gerekebilir.Anakart değişimi de önemli bir donanım olduğundan malesef yüksek fiyatlı olabiliyorlar.

    Anakartı ve batarya yı sizin değiştirmeniz çok olası gibi görünmüyor.Bu gibi durumlarda yetkili müdehale veya gerekli ekipmana sahip olma durumları oluyor.Ayrıca sizin temin edeceğiniz anakart veya batarya da orjinal veya doğru olma olasılığı gibi durumlar da mevcut.Bana kalırsa telefonunuzu General Mobile yetkili servisine vermeniz gerekecek.

    Yetkili servis ücreti size fazla geliyorsa, güvendiğiniz bir telefon tamircisine giderek daha uygun fiyat ile yaptırma şansını deneyebilirsiniz.Bu biraz risk olsa da telefonu daha uygun maliyetle yapılmasını sağlayacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol