GM Discovery bilgisayara bağlayamıyorum. Ne yapmalıyım?

0

Mrehabalar. Bendeki discovery cihaza twrp yükledim ancak telefon çöktü. Açma tuşuna basınca cihaz açıloyor ancak animasyondan sonra öylece kalıyor. Recovery ye girmiyor. Sp flash toolile sistem atmak istedim. Bütün driverlar kurulu. Ancak ne yaptıysam cihazı tanıtamadım. Başka bilgisayar ve kablo kullandım ancak hala işe yaramadı. Cihazı takınca dahi pc tanıma sesi vermiyor. Yardımınız lazım. Şimdiden teşekkürler.

sametc sametc (18)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Menüden recovery / fabrika ayarları olmuyorsa birde hard reset denemek lazım (Açma kapama ve ses açma tuşlarına basılarak yapılıyor. Telefon marka ve modeline göre değişebilir).

    Eğer hard reset ilede çözüm olmazsa sanırım bir teknik servise göstermek gerekecektir.

    Geçmiş olsun.

     

    General Mobile Discovery Hard Reset Sıfırlama:

     Cihaz belleğinde bulunan tüm veriler silinecektir. Cihazınızdaki verileri yedeklemeyi unutmayınız. Şarj oranınız en az %50 ve üzeri olmalıdır.

    • Öncelikle cihazı kapatmamız gerekiyor.  Cihazın tamamen kapandığından emin olduktan sonra Ses Azaltma + Açma/Kapama tuşlarına basılı tutalım.
    • Ekranda Factory Mode  gördüğümüz anda basılı tutmayı bırakıyorsunuz.
    • Ses Azaltma tuşunu ile, Clear eMMC üzerine gelip Açma/Kapama tuşu ile  resetleme işlemini onaylıyoruz.
    • Cihaz yeniden açılmaya başlayacaktır. Açıldığında Factor Mode ekranı gelirse  Reboot seçeneğinin üzerine Ses Azaltma tuşu ile gelerek Açma/Kapama tuşu ile cihazı başlatabilirsiniz.
    • Cihaz açıldığında ilk kurulum işlemi sağlamanız gerekmektedir.

    Web'de biraz araştırdımda Discovery telefonlarda hard reset usulleri medele göre farklı oluyormuş. Mesela 4 GB ve 16 GB modellerde aynı değilmiş farklı uygulanıyormuş. Bu durumda nasıl yapılacağı hususunda birşeyler söyleyebilmemiz için önce modeli bilmemiz gerekiyor.

    General Mobile Discovery 16 GB Format Nasıl Atılır -videolu anlatım (tıkla)

    General Mobile Discovery 4 GB Nasıl Format Atılır -videolu anlatım (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Cevabınız için teşekkürler. Daha önce denedim bunu. Ancak pek fazla beklemedim. Bakalım açılacakmı. Bir de bu cihaz telefoncudan geldi söketi kırıktı bunun. Acaba yanlışmı bağladı diye düşünüyorum. Bir arkadaşta aynı cihaz var yarın gelip onda flash çalışıyormu diye deneyeceğim. eğer onda çalışırsa telefoncuya götürüp sorunu anlatırım. Tekardan teşekkürler. sametc 6 yıl önce
    • Eğer telefonda problem olduğuna emin olursan hard reseti denersin. Başarılı olursa tamam. Başarılı olmazsa herhalde bir teknik servise göstermek gerekecektir. Geçmiş olsun @sametc temmuz 6 yıl önce
    • Sistem yazılımı çökmüş, yani cihaz brick olmuş. Brick olduğunda hard reset yapılamaz, yapılsa bile işe yaramaz. @temmuz @sametc omercik 6 yıl önce
    • Eğer öyleyse (brick olmuşsa) yapacak bir şey yok demektir. Ya iyi bir teknik serviste çözüm (olabilirmi emin değilim) aranacaktır yada yeni bir telefon alınacaktır @sametc @farurhenho temmuz 6 yıl önce

    0

    Muhtemelen telefonun USB soketi bozuk. Yoksa bilgisayarın tanımaması mümkün değil. Telefonun USB soketi sıkıntılı olduğu için bilgisayara bağlayamıyorsunuzdur. Donanım tamirinden anlayan bir telefoncuya götürmenizi tavsiye ederim.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol