Gmail yüksek seviye güvenlik önlemleri

0

G-Mail de detaylı güvenlik önlemleri nasıl alınır ? en önemli güvenlik önlemleri nelerdir ? 

lucas77 lucas77 (199)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Gmail girişinde kullandığın parolanı komplex bir parola seçerek işe başlayabilirsin. Gmail zaten basit parola kullanımına izin vermiyor.  Fakat sen şöyle bir parola kullanırsan çok iyi olur:  Büyük harf, küçük harf, sayı, *-+% gibi özel bir kaç karakterden oluşan ve en az 8 karakterli bir parola iyi olacaktır.

    Ayrıca Gmail içindeki güvenlik taramasını kullanmanda fayda var: https://myaccount.google.com/security-checkup

    Bu check up ekranında hangi cihazlardan giriş yapıldığını görebilirsin ve bağlantıyı kesebilirsin. Yine bu ekranda 2 Adımlı Doğrulama açabilirsin. Ek olarak Google Authenticator kullanabilirsin. Google Authenticator sana anlık kod üreten bir şifrematik.

    https://myaccount.google.com/security adresinde bir dizi ayar var.  Kurtarma e-postası, Kurtarma telefon numarası, güvenlik sorusu gibi verileri mutlaka girmiş ol.

    Yine güvenlik sayfasında Hesap erişimi olan Google uygulamaları bölümündeki uygulamaları kontrol et, bilgin dışında uygulama olmasın.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Aslında bize kullanıcı olarak düşen en önemli görev, özellikle içinde dosya olan e-postaları açarken ve o dosyaları indirirken en az 50 kere düşünmektir. Bu da Gmail değil tüm e-posta servisleri için geçerli.

      Örneğin bir bankadan sana 1500 TL kredi borcun olduğuna dair mail geldi, sen eğer böyle bir borcun olmadığını düşünüyorsan "aaa dur bakayım şuna neymiş ne değilmiş" diye düşünmek yerine "hemen bankamın müşteri hizmetlerini arayıp sorayım" demelisin. Böyle böyle kullanıcı olarak üzerimize düşen şey bunlar. Onun dışında arka planda güvenlik önlemlerini Google kendisi yapıyor.

      @alattin de bu konuyla alakalı bir şey söyler eminim.

      omercik omercik (9418)
      4 yıl önce cevaplandı

      • @farurhenho aslında bir bakıma bu g-mail outlook ve benzerileri normal kısıtlı bir e-posta dan ziyade gerçekten bunlardan öte birşey yani veri aktarma arama yapma gibi bir sürü ayarları ve fonksiyona sahip ve facebook instagram you tube skype buna benzer uygulamlar için ve bir siteye üye olunca hep g-mail yada outlook bilgilerimizi giriyoruz ve sonra anladım ki bu outlook olsun g-mail olsun gerçekten çok önemli kaldıki e-devlete bile mail bilgilerimizi giriyoruz bankalara bile lucas77 4 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol