Gmaile gelen iletiden etkileşim ihtimali

0

Merhaba. Bir mail gelmişti fakat içerikte link veya bir ek yok. En altta "Virüs bulunmuyor.  www.avast.com"  diye yazıyor. Maili açarak bir sıkıntı olur mu öyle? Bir de,  Avast kullanmıyorum bu arada,neden avast yazdığını anlamadım.

tutor tutor (17)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba,

    Phising(oltalama) mail olma ihtimali çok yüksek. Eğer ki sadece mail görüntülemesi yaptıysanız, herhangi bir etkileşimde bulunmadıysanız bir virüs bulaşmamıştır. Güvenli bir şekilde spam mail olarak işaretleyebilirsiniz. 

    astrayos astrayos (141)
    1 yıl önce cevaplandı

    • Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? astrayos 1 yıl önce
    • Nasıl yapacağım tutor 1 yıl önce
    • Resim yükleye upload edip link atabilirsiniz. astrayos 1 yıl önce
    • @alattin tutor 1 yıl önce
    • Benim tahminim arkadaşın eğer ki avast kullanıyorsa maile kanıt olarak işlemiştir. Yoksa onun oluşması gibi bir ihtimal yok. astrayos 1 yıl önce
    • Yok hocam barındırmıyordur. Şu anlık öyle bir teknoloji yok :D astrayos 1 yıl önce
    • Resimleri göster dediğinizde de etkileşimde bulunması risk unsuru oluşturmaz. İçiniz rahat olsun. astrayos 1 yıl önce

    0

    Maili sadece okumak ile virüs bulaşmaz.

    Muhtelen mailin ekinde virüs ya da zararlı bir uygulama vardı ama Gmail filtelerinden geçemedi.  Mail içindeki ""Virüs bulunmuyor.  www.avast.com" yazan bölüm ise sahte bir bilgi mesajı.

    Gmail size gönderilen fotoğrafları çeşitli güvenlik taramalarından geçirir.  Bu sebepten Gmail üzerinden aldığınız fotoğraflar güvenli olarak nitelenir. 

    Bir fotoğraf teknik olarak çalıştırılabilir kod içerebilir. Çalıştırılabilir koddan kastım zararlı bir uygulamayı indirecek, bilgisayara zararlı bir yazılım bulaştırabilecek kodu içerebilir. Fakat bu kodun çalıştırılabilmesi için bilgisayarınızda bu kodun hedeflediği güvenlik açığı bulunan bir uygulamanın olması gerekir.

    Örnek veriyorum; bilgisayarda resimleri görüntülemek için irfanview kullanıyorsundur ve irfanview uygulamasında uzaktan kod çalıştırılabilmesini sağlayan bir güvenlik açığı vardır. Sen içinde zararlı çalıştırılabilir kod bulunan fotoğrafı görüntülediğin zaman irfanview uygulamasındaki güvenlik açığı kullanılarak uzak bir sunucudan virüs, truva atı, backdoor indirilir.

    Gmail son derece gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir ve email ile gönderilen her eklentiyi, fotoğraflar da dahil analiz eder.

    Bir dönem Microsoft Internet Explorer uygulamasında böyle bir güvenlik açığı vardı. Şuanda bilinen güncel Chrome, Opera, Firefox gibi tarayıcılarda böyle bir güvenlik açığı yok. 

     

    alattin alattin (16984)
    1 yıl önce cevaplandı

    • Herhangi bir ek resim görüntüleyici kullanmıyorsan Windows Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorsundur. Bu uygulamada şuanda bilinen bir güvenlik açığı yok. Ben irfanView kullandığım için örnek olarak yazdım.@tutor alattin 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol