GO Keyboard uygulaması bilgilerimizi çalıyor mu?

0

Merhaba;

İnternette bir haber sitesinde GO Keyboard diye bir klavye uygulamasının bilgilerimizi çaldığını okudum, bu doğru mu acaba? Bilgi verir misiniz?

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bende bunu gördüm ve biraz araştırma yaptım. Kısacası olay şu:

    Reklam engelleme yazılımı üreten AdGuard şirketi, milyonlarca kullanıcısı olan GO Keyboard'ın kullanıcılara ait bilgileri şüpheli IP adreslerine gönderdiğini iddia ediyor. 

    AdGuard yetkilileri TouchPal üzerine bir inceleme başlatıyorlar, bu esnada karşılaştırma verisi oluşturabilmek için denedikleri GO Keyboard'un anormal web trafiğinden şüphelenerek uygulamayı incelemeye alıyorlar. 

    Bu inceleme sonucunda GO Keyboard uygulamasının kullanıcılarla alakalı topladığı önemli bilgileri (Android versiyonundan Google hesabına, ağ tipine varana kadar) 3. parti reklam ağlarına gönderdiğini fark ediyorlar. AdGuard şirketinin resmî web sayfasında detaylı açıklaması var, okuyabilirsin.

    GO Keyboard uygulamasının yapımcıları bu konuyla alakalı açıklama yapana kadar uygulamayı kullanmamanızı öneririm. İlla değişiklik istiyorsanız Google tarafından geliştirilen Gboard uygulamasını deneyebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol