Google bizi dinliyor mu?

0

Daha önceden hiç duymamıştım fakat google de bir video da google bizi dinliyor diyor du ayrıca telefonlar da bizi dinliyor diyorlar fakat böyle bir şey suç değil mi

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Google bizi dinlemiyor. Herkeste bu paronayak bilgi var.  Telefonların çoğunda bulunan Android yazılımı açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Yani dileyen yazılımcı bu kodları indirir ve kodları inceleyebilir.

    Telefon üreticileri ürettikleri telefonlara Android işletim sisteminin özelleştirilmiş sürümlerini yüklerler. Yani üreticiler Android kaynak koduna erişir ve istedikleri gibi değiştirirler.

    Böyle bir durumun gizli kalması mümkün değil. Google bizi dinliyor olsa sürekli bir veri akışı olur telefondan google sunucularına doğru bunu az biraz teknoloji bilgisi olan herkes yakalayabilir. Yazılımcı olmana da gerek yok.

    @darkcrak paronayak olma :)

    Senin benzer hikayelerini etrafımda çok duyuyorum "Arkadaşla telefonda iphone 11 konuştuk karşıma iPhone 11 reklamı geldi. Kesin bizi dinliyor"  Yok böyle bir şey. Evet arkadaşınla iPhone 11 konuştun. Ondan önce iPhone 11 ile ilgili haber okudun. Google'da iPhone 11 ile arama yaptın. Youtube 'de iPhone 11 videoları izledin. iPhone 11 fiyatını araştırdın. Whatsapp'ta iPhone 11 ile ilgili arkadaşınla yazıştın. Pek çok şeyi unutuyoruz. Ama Google unutmuyor.

    Tarayıcı veya Google servisleri üzerinden her yaptığın şey kayıt altına alınıyor. Seni dinlemesine gerek yok. Seni zaten tanıyor. Nelerden hoşlanırsın neler ilgi alanın. Evin nerede, kaçta işe gidiyorsun, kaçta işten geliyorsun. Kimlerle konuşuyorsun, hangi haberleri okuyorsun, neleri tıklıyorsun. Bunları Google zaten biliyor.

    Google Haritalar kullanıyorum. Nerelere gittiğimi biliyor. İşten çıkma vakti geldiğinde eve gitmene 30k var. Şuanda yolunda trafik var diyor. Arabayı park ediyorum arabanı buraya park ettin diyor.  Hangi kafelere, restoranlara gittiğimi biliyor.  Hatta sonrasında anket yapıp bu yerlerle ilgili bilgilerimi topluyor.

    Şimdi bir çocuk doğmadan önce anne banası tüm fotoğraflarını instagram'a yüklüyor. Bu fotoğraflar pek çok bilgi içeriyor. Nerede hangi gün çekildi, fotoğrafta kimler var. Çocuk büyüyor. Facebook, instagran açıyor.  Arkadaşları, akrabaları bütün ilişkide olduğu her şey zaten buralarda kayıt altında. Çocuk genç oluyor. Aşık oluyor sevgilisi ile yazışıyor tüm yazışmaları instagramda, facebook messenger'da. Özel fotoğraflarını yolluyor yine bunlarda kayıtlı. Anlayacağın her şeyin zaten onlarda var. Tüm hayatın ellerinde var. Seni senden daha iyi tanıyorlar.  Dinlemeye gerek var mı?

    Bu çocuk büyüyecek. Bu ülkeye cumhurbaşkanı olacak, MİT müsteşarı olacak, bakan olacak. Düşünsene bundan 10 sene sonra bu çocukla ilgili tüm geçmiş ve ilişkileri ellerinde olacak. Belki bir sebepten geçmişte yaptığı bir hatadan dolayı şantaja uğrayacak.

    İşin özeti dinlemeye gelene kadar dikkat edilmesi gereken pek çok şey var. Ben mesela Faceook, Instagram kullanmamaya gayret ediyorum. Fakat teknoloji bu kadar ilerlemişken gizli kalmak, özel hayatını muhafaza etmek gerçekten zor.

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

    0

    Kesinlikle google bizleri dinliyor ve bunlardan da pirim alıyoe reklamlardan. Mesela arkadaşınla sohbet ediyorsum ve mangal ile ilgili sohbet ediyorsunuz sonra google yi veya her hangi bir tarayıcıyı açtığınız da direk karşınıza mangal ile ilgili satın alma siteleri vs. çıkıyor. 

    Bu gün ben apple 11 ile ilgili bir sohbet ettim ve facebook'u açtığım zaman direk apple 11 reklamı çıktı karşıma.

    Google bizleri sinliyor ayrıca telefonlar da bizleri dinliyorlar! 

    Önemli not!! Eğer önemli veya gizli bir şey konuşuyor sanız sakın telefon yanınızda olmasın!! Siz ne konuşuyor sanız telefonlar bunları kaydediyor bilgisayar ve tabletler de sizleri dinliyor yani günümüzün teknolojisine güvenmeyin fazla. 

    Tüm özel bilgileriniz google, telefon gibi cihazlarda ve yazılımlar sizlerin özel bilgilerini biliyor sizin farkınızda olmasa da kısacası sizi sizden daha çok tanıyorlar 

    darkcrak darkcrak (5148)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol