Google Bizi Dinliyor mu?

0

Google bizi dinliyor mu?

Google araştırdıgımız,veya söylediğimiz şeye göre reklam veriyor mu peki nasil?

ozgurlol ozgurlol (268)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sadece Google değil, telefonunda kullandığın çoğu uygulama seni bir şekilde takip ediyor. Siteler ise bunu cookies (çerezler) adı verilen küçük veri dosyaları sayesinde yapıyor.

    Ben bunu çok yaşadım. İnternetten "samsung tablet" arattığımda, 5 dakika sonra facebookta samsung tablet reklamları çıktığı çok oldu. Hatta WhatsApp'ta sesli arama ile bir şey konuştuktan 5 dakika sonra o konuştuğu şeyin reklamını gördüğünü iddia edenler bile var. Ben yaşamadım ama inanırım, bu devirde her şey beklenir.

    Bir şekilde Google ve diğer kullandığımız servisler bizi takip ediyor maalesef.

    Ek olarak, uzmanim.net'te daha önce de açılan Google bizi dinliyor mu konusuna bakabilirsin. Orada daha farklı bilgiler de var. http://uzmanim.net/soru/google-bizi-dinliyor-mu/87529

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Bir çok uygulama, program, yazılım, site vs yazdıklarımızı, ve sesli olarak sitedeki aramalarımızı kaydediyor bunu sadece kullanıcıya ilgilendiği içerikleri ve kullanıcıyla alakalı reklamları daha faydalı şekilde gösterebilmek için yaptıklarını söylüyorlar. Sürekli olarak dinleme konusuna gelirsek dinleyip dinlemedikleri hakkında çeşitli iddialar var şimdilik kesin bir yargıya varmak zor. 

      Yapay zekanın hızlı bir şekilde geliştiği şu günlerde sesli akıllı asistanların kullanıcıyı tanıması ve hızlı sonuca ulaştırabilmesi için çeşitli bilgilere ihtiyacı var bu bilgileri bizleri dinleyip saklaması gerekir. Okuduğum bazı yazılarda Google, asistanın sesten kişiyi tanıyabilmesi üzerinde çalıştığını okumuştum. Bu sayede herkesin özel bir asistanı olacağı kimse kimsenin özel bilgilerine erişemeyeceği söyleniyordu. Buda insanların ses şekillerinin bile kaydedileceğini gösteriyor. Bunu sürekli yapıp yapmadığı yada ilerde yapmayacağı konusu ise koca bir soru işaretidir.

      Tabi benim verdiğim sadece bir örnekti bu durum diğer asistanlar içinde geçerli, yazılım olarak ise Windows 10 ilk çıktığında bizi izleyip rapor oluşturduğuna dair haberler çıkmıştı. 

      lion lion (595)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Bunu asla bilemeyeceğiz. Google bizi dinliyor olabilir elbette.  Ama bunu telefon konuşmaları üzerinden yaptığını sanmıyorum. Böyle bir durumun ortaya çıkması zor olmaz. Çünkü Android açık kaynaklı bir işletim sistemi. Ayrıca sahip olduğunuz telefona göre üretici tarafından değiştirilebiliyor.

        Ama çeşitli yollarla ses üzerinden veri topluyor olabilir. Bu ihtimal dahilinde.

        murat murat (12492)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol