Google Chrome font sorunu - bazı web sitelerinde yazılar noktalı ve kirli görünüyor

0

Laptop'a bağlı çift ekran kullanıyorum. Bazı web sitelerinde - hatta bazı Windows simgelerinde karakterler kirli, bozuk görünüyor. Önce bunun Google Chrome ile alakalı olduğunu düşündüm. Nette şöyle bir araştırma yaptım fakat benzer sorun yaşayan kimse bulamadım.

İşin ilginç tarafı aynı web sitesinde büyük punto ile yazılan metinler düzgün görüntüleniyor. Sorun ne olabilir?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bazı web sitelerinde - tümünde değil - karakterlerin kirli, bozuk göründüğünü fark ettiğimde ilk olarak önemsemedim. Sorunun web sitesinde olabileceğini düşündüm. Hem laptop ekranında hem de normal monitörde tüm karakterler bozuk görünüyordu. Sanki üzerlerine ilave nokta konmuş  gibi görünüyordu. Daha sonra sorunun sadece bundan ibaret olmadığını fark ettim.

    Bazı windows 10 simgeleri de flu görünüyordu. Daha önce böyle bir sorun yoktu. Bir sürücü güncellemesi yapmamıştım. Karakterlerin bozuk olduğu web sitelerine başka bir bilgisayardan girdim. Onlarda herhangi bir sorun görünmüyordu. Tüm karaklerler netti. 

    Windows 10 ClearType Metninin ayarladım ama sorun yine devam ediyordu. Ekran kartının sürücülerini güncelledim. Çözüm olmadı.

    Geçici bir sorun olabilir diye bilgisayarı yeniden başlattım bu da çözüm olmadı.

    Sonra HDMI kablosunu çıkardım ve yeniden taktım. Sorun çözüldü. Böyle bir sorun daha önce başıma hiç gelmemişti. Eğer sizde çift ekran kullanıyorsanız böyle bir sorun yaşarsanız HDMI kablosunu çıkartın ve tekrar takın. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol