Google Chrome uzantıların silinmesine rağmen tekrar geri gelmesi

0

Benim tarayıcım netmahal olarak değişmişti. sizin talimatlarınızı uygulayarak bu illetten kurtuldum. Yazdığınız virüs programını indirip bilgisayarımı temizledim. Google chrome kullanıyorum. Bilgisayarım windows 7 , 64. Fakat google chrome da sürekli extreme adblock uzantısı geliyor. Bu uzantıyı siliyorum, bilgisayarımı taratıyorum, klasörleri siliyorum tekrar bu uzantılar geri geliyor. Format atsam bir işe yarar mı? Bir de bu uzantıların çok ciddi zararları var mı? Facebook, e posta şifrelerimin ele geçirilmesi ve internetten güvenli sitelerden alışveriş yaptığımda banka hesabının ele geçirilmesi gibi. Yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

dilekkk dilekkk (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Google Chrome'da bir eklentiyi silmenize rağmen geri geliyorsa, bunun anlamı şudur:

    Eklentiyi otomatik olarak yükleyen başka bir program bilgisayarınıza yüklüdür. Extreme adblock eklentisi de yine bu şekilde başka bir program tarafından yükleniyor demektir.

    Format atarsanız elbette kurtulursunuz ama bu zahmetli uzun bir yöntem. Daha kısa olan yöntem eklentiyi yükleyen programı tespit edip kaldırmaktır.

    Denetim Masasında Programlar ve Özelliklere girin, burada:

    • Pdf Reader Packages
    • Free PDF Reader 
    • Free Download Manager
    • FLV Player
    • Free Medya Player 
    • AdBlock Free 

    veya benzer ada sahip ne olduğunu bilmediğiniz tüm programları kaldırın. Bu kaldırma işleminden sonra Google Crome uzantısı olan extreme adblock uzantısını kaldırın.

    Sorun düzelecektir. Burada önemli olan eklentiyi yükleyen yazılımı tespit etmek ve kaldırmaktır.

    Bu tür Google uzantılarının temel amacı size reklam görüntületmektir.  Fakat güvenilmez kaynaklardan geldiği için her zaman parola gibi bilgileriniz risk altındadır. Be olduğunu bilmediğiniz uzantılar her zaman güvenlik riski taşır.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Bir tecrübesiz kullanıcının bunlarla uğraşması ve bilgisayarını temiz bir hale getirmesi, format atarak yeni bir sistem kurmasından daha zor ve uğraştırıcı olbilir diye düşünüyorum. Üstelik sonuç elde edebileceği hususunda bir garantide olmaz/olmayabilir. temmuz 9 yıl önce

    0

    Uzantıya göre değişir ama senin gibi tecrübesi az olanlar buna daha fazla dikkat etmeliler. Mademki PC'ye format atabiliyorsun, benim sana tavsiyem hiç uğuraşma ve temiz bir format at; yeni sistemini kur. Yeni sistemde güvenlikle ilgili hususlara azami dikkati göster. Bilgisayarını daima güncel tut (Windows Update), antivirüs programı olmadan bilgisayarı kullanma ve özelliklede internete girme, download vb yapma. Bilgisayarına tam bilmediğin programları kurma, programların kurulumlarında programla birlikte farkettirmeden bazı istenmeyen programların (veya toolbar, uzantı vb) gelebileceğini düşünerek buna çok dikkat et vb.. Bunları yapar ve bunlarla ilgili hususlarda dikkatli olursan, korkulacak birşey olmaz.

    Kolay gelsin.

    Edit: Mevcut sisteminden azgeçmek istemiyorsan altta belirttiklerimi denemelisin.

    Chrome menüsünden (üç yatay ve paralel çizgi) Ayarlar/Uzantılara girilir. Sayfanın sağ üst kısmında Geliştirici modu işaretlenerek uzantıların kimlikleri görünür hale getirilir. Sonra kaldırılmak istenen ama kaldırılamayan -inatçı- uzantıların kimlikleri birer birer kopyalanarak Bilgisayarım (Bu bilgisayar) ekranında arama motoruna yapıştırılarak aranması ve bulunması sağlanır. Bulunan aynı isimli dosyalar ve klasör silinerek bu işler kaldırılmak istenen bütün uzantılar için yapıldıktan sonra istenmeyen uzantılar ilgili yerden kaldırılır. Bilgisayar yeniden başlatılır, tekrar kontrol edilir.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Uzantılar kısmından geri gelen uzantıyı soru sormadan önce silmiştim; sonuç olarak geliştirici modu açtığımda hiçbir şey görünmüyor. Sadece Paketlenmiş Uzantıyı yükle, Uzantıyı Paketle ve uzantıları şimdi yükle diye seçenekler çıkıyor. Sildiğim uzantı tekrar gelirse ki inşallah gelmez bu önerini derhal uygulayacağım. Çok teşekkür ederim. dilekkk 9 yıl önce
    • :-) temmuz 9 yıl önce

    0

    Yukarıda bahsettiğiniz programlar bende mevcut değildir. Şu an mevcut olan programlar şunlardır:

    .Malwarebytes Anti-Malware 2.0.4.1028 sürümü

    .Adobe Flash Player 16 ActiveX

    .Windows Temel Parçalar 2012

    .Pdf Reader Packages

    .Microsoft.Net Framework 4. 5. 1 (Türkçe)

    . Microsoft.Net Framework 4. 5. 1

    .ZTE USB Driver

    .Synaptics Pointing Devive Driver

    .Conexant HD. Audio

    .Adove Reader XI (11.0.09)

    .Microsoft Security Essentials

    .Facebook Video Calling 3.1.0.521

    .Microsoft Silverlight

    .NVIDIA Güncelleştirmeleri 1.15.2

    .NVIDIA Grafik Sürücüsü 331.65

    .NVIDIA  3D Vision Sürücüsü 331.65

    .Microsoft Office File Validation Add-In

    .Microsoft Office Outlook Connector

    .Google Chrome

    .BurnIn Test v6..0 Pro

    dilekkk dilekkk (1)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Mevcut sisteminden vazgeçmek istemiyor gibisin :-) Öyleyse birazdan mesajım altına ekleyeceğim çözümü bir dene. temmuz 9 yıl önce
    • Pdf Reader Packages bunu kaldırın. cemkara 9 yıl önce
    • Daha sonra uzantıyı silin. Uzantı bir daha gelmeyecektir. cemkara 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol