"Google Hesabınızdaki bazı verilere artık erişemeyeceğini bildirmek istedik" maili nedir?

0

Az önce telefonuma Google'dan böyle bir mail geldi:

Merhaba,

Herhangi bir işlem yapmanız gerekmese de, aşağıdaki üçüncü taraf uygulamaların Gmail içeriğiniz de dahil olmak üzere Google Hesabınızdaki bazı verilere artık erişemeyeceğini bildirmek istedik. Bu değişiklik 31 Mart 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

SwiftKey Account

Bu değişiklik, verilerinizin korunmasını ve gizli kalmasını sağlamaya yönelik çalışmalarımız kapsamında yapılmaktadır. Bu uygulamalar henüz 8 Ekim 2018'de açıklanan güncellenmiş veri gizliliği gereksinimlerimizle uyumlu hale gelmemiştir.

Google Hesabınızı ziyaret ederek, hesabınıza erişim izni verdiğiniz uygulamaları istediğiniz zaman görüntüleyebilir, yönetebilir ve kaldırabilirsiniz.

Gelen bu mail ne anlama geliyor bilgi verir misiniz? Uygulamanız Google Hesabınızdaki bazı verilere erişimi kaybedebilir ne demek?

sevgikilinc sevgikilinc (22)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Önemli bir maile benzemiyor. Muhtemelen veri güvenliği ve kişisel verilerin gizliliği kapsamında Google bazı yetkilerini uygulamalardan kaldırıyor. Seni etkileyecek bir durum olmayacak. Örneğin Fotoğraf uygulaması konuma erişebiliyorsa artık erişemeyecek veya bunun için senden ayrıca izin isteyecek.

    Zaman zaman bu tür değişiklikler olur.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Anladığım kadarıyla Google veri gizliliği politikalarında bazı değişiklikler yapıyor. Bu politikalara uymayan uygulamaların artık Google hesabına erişemeyeceğini de söylemişler. Yani bu bilgilendirme mesajı diyebiliriz, senlik bir durum yok. Sen her zamanki gibi normal bir şekilde telefonunu kullanmaya devam edebileceksin.

      omercik omercik (9418)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol