Google Play Protect nedir? Ne işe yarar?

0

Google Play Protect nedir?

Google Play Protect ne iş yapar?

Android telefonda Google Play Protect önemli mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google Play Protect'i bir çeşit Android'in zararlı yazılım koruması gibi düşünebilirsiniz. Play Protect özelliği Android cihazınızda yüklü olan veya yükleyeceğiniz uygulamaları tarayarak onda zararlı yazılım olup olmadığını denetler ve sizin için cihazınızı bu zararlı yazılımlardan korur.

    Google Play Protect telefonumu nasıl koruyor?

    Telefonunuzda Play Protect'in çeşitli görevleri vardır. Bu görevleri şu şekilde açıklayabilirim:

    1. Telefonunuza Play Store'dan indireceğiniz uygulamaları, siz onu indirmeden önce güvenlik kontrolünden geçirir. Yani uygulamayı siz indirmeden önce onun zararlı yazılım olup olmadığını denetler.
    2. Telefonunuza Play Store dışında harici kaynaklardan (örneğin bir APK dosyası) bulaşacak olası zararlı yazılımlara karşı her an denetleme yapar.
    3. Zararlı olduğu kesin olarak tespit edilen uygulamaları kaldırmanız konusunda sizi uyarır, yani "bu uygulama zararlı bunu kaldırın" gibi bir mesaj verir.
    4. Telefonunuzda düzenli olarak zararlı yazılım olup olmadığını denetler.

    Google Play Protect telefonumda zararlı bir uygulama tespit ederse ne yapar?

    Eğer telefonunuzda zararlı olduğu bilinen bir uygulama yüklüyse Google Play Protect sizi o uygulamayı kaldırmanız konusunda uyarır. Telefonunuzun sağlığı için mutlaka Play Protect'in uyardığı uygulamayı kaldırmaya özen gösterin. Bazı durumlarda da uygulamayı siz kaldırana kadar çalışmasını önlemek için devre dışı bırakır.

    Google Play Protect'in bir başka görevi de zararlı uygulamayı otomatikmen kaldırması. Bazı durumlarda zararlı uygulamayı sizi uyarmaksızın otomatik olarak kaldırabilir. Bu o zararlı uygulamanın telefonunuza verebileceği zararın boyutuna göre değişiyor. Eğer aşırı zararlı bir uygulama değilse, Google Play Protect sadece uyarıyor ama bazen de uyarmaksızın direkt kaldırıyor.

    Google Play Protect nasıl devre dışı bırakılır?

    Bunu devre dışı bırakmanızı tavsiye etmiyorum. Zaten siz onun varlığını hissetmiyorsunuz bile, o sadece arkada telefonunuzu zararlı yazılımlara karşı tarayan bir hizmet olarak görevini yerine getiriyor. Ama yine de illa devre dışı bırakmak istiyorsanız elbette bu mümkün.

    1. Adım: Google Play Store'u açın.

    2. Adım: Menüyü kaydırın ve Play Protect'e dokunun.

    3. Adım: Bu kısımdan "Cihazı güvenlik tehditlerine karşı tara" seçeneğini kapatın.

    Bunu yaptığınızda Google Play Protect artık telefonunuzda çalışmayacaktır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol