görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu

0

başıktaki gibi bir hata alıyorum ve bilgisayar anlık olarak donuyor. genellikle vlc media player da 720p müzik videoları açtığımda oluyor. mpc-hc ile açtığımda da oluyor ve bu hata bazı videolarda geliyor. sorun olmayan videolarda hiç hata vermiyor. ben bunun videoda yada playerde olduğunu düşünmüyorum çünkü güncellemelerini yaptım ve bazen oyun oynarkende bu hatayı almaya başladım. ekran kartı driver ları da güncel. sizce sorun ne olabilir?

whitemacchiato whitemacchiato (25)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Hangi işletim sistemi yüklü? Windows 8 veya 10 ise sistemin codec paketinede Media Player Classic player'ada ihtiyacı yok. 

    K-Lite Code Pack paketini ve Media Player Classic uygulamasını kaldır, problem ortadan kalkar. Eğer codec paketi ve player'da ısrarlı olursan son sürüm güncellemesini mutlaka yap. Ayrıca sistemde başka, ikinci bir codec paketi (veya daha önce kaldırmış olduğun codec paketinden kalma artıklar) varsa onu/onları mutlaka kaldır, tam olarak temizle.

    Bahsettiğin problemler genellikle codec problemi ve codec çakışması kaynaklı olmaktadır.

    Not:

    Sistemdeki codec pack paket programları IOBitUninstaller gibi tam kaldırma işlemi yapan, geride artık bırakmayan kaldırma araçlarıyla yapılmalıdır; böyle yapılması tavsiye edilir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu davranış aşağıdaki bir veya birkaç nedenden dolayı oluşabilir:
      Ekran sürücünüz için en son güncelleştirmeleri yüklemeniz gerekiyor olabilirGörsel efektler veya arka planda çalışan çok sayıda programı bilgisayarınızı yavaşlatıyor başlagıçta gereksiz açılan programları kapatın

      GPU'nun grafikleri monitörünüzde görüntülemesi izin verilenden daha fazla zaman alıyor eski bir ekran kartı kullanıyorsanız Windows sürümünüzle tam uyumlu bir video sürücüsü olmayabilir.

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        http://uzmanim.net/soru/ekran-kartini-degistirsem-bu-hata-kurtulurmum-adminler-evet-hayir-cevaplasanis-bir-yeterli/68521#a68534

        Bu konuda yapacaklarını yukarıda ki linkde anlattım 1 yıl denemediğim hiç bir yöntem kalmadı ama çözülmüyordu sorun 1,5 yıl filan sonra bu çözümü buldum ancak bu çözüm ile sonuca ulaştım. Aslında pc yi yeni öğrendiğim için çözümü bulmam 1,5 yılımı aldı yoksa çok kolay bir yöntem.

        kutlugalp kutlugalp (136)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol