grep.3xe Hatası Alıyorum

0

Merhabalar,

Sanırım bilgisayarıma ciddi bir virüs girdi bilgisayar sürekli kendisini resetlemeye başladı herşeyi denediğimi sanıyorum ama çözemedim bir türlü.

Sistem geri yükleme yaptım, combofix ve herdprotect ile taradım bilgisayarımda hali hazırda kurulu olan malwabres ve avast ile taradım ancak hiçbirşey bulunmadı.Ancak şuan virüs avastın açılmasını engelliyor bellek read olunamadı hatası alıyorum ayrıca sistem geri yüklemesi yapmaya çalışırken pc takılıyor ve başarısız oluyor ancak güvenli moddayken yapabiliyorum ve combofix ile tararken tarama tam biteceği esnada grep.3xe çalışmayı durdurdu hatası alıyorum.Ek olarak firefox sürekli çöküyor.

Daha önce başına bu durum gelen ve çözen birisi varsa yardımlarını bekliyorum.

slizzard slizzard (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    son indirdiğiniz  programları kaldırın görev zamanlayıcı kitaplığından tanımadığın bir eklenti görürsen kaldır ve sil http://www.gezginler.net/indir/i/18650/ tarattır

    candan candan (4301)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      • PEV.exe
      • NirCmd.3XE
      • PEV.3XE
      • SED.3xe
      • GREP.3xe

      Bu dosyalar virüs değildir. Combofix ile alakalı dosyalardır. Combofix çalışırkeni bellekte akti durumdayken grep.3xe dosyasını görev yöneticisinde görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur.

      herProtect, Malwarebytes gibi programlar virüs bulamadıysa bilgisayarınızda virüs sorunu değil başka sistemsel bir sorun vardır.

      Önemli bir dosyanız ya da programınız yoksa, ya da format atmak sizin için sorun değilse formatlayarak yeniden kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Bazen sorunun kaynağını aramak, bulmaktansa böyle bir çözü çok daha kısa sürer.

      Format atmadan çözmek istiyorsanız, sistem geri yükleme ile sorunsuz bir tarihe dönmeyi deneyin.

      Fakat bazı programlarda bellek read olmadı gibi hatalar alıyorsanız bu genelde işletim sistemi kaynaklıdır ve temiz kurulum şart olur.

      Küçükde olsa donanımsal (ram arızası) gibi bir sebebi olabilir. Eğer format atar ve yeniden kurulum yapar ve sorun devam ederse o zaman donanım sorunundan söz edilebilir.

      murat murat (12492)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol