Grundig GNB 1452 B1 N2 Ram Arttırılrmı?

1

Arkadaşlar biliyorsunuz ki [Bilmeyenler de var] 2 gb lik pc var ve ram eklemek istiyorum 8gb eklemek istiyorum sizce nasıl yapablirim?

oyuntubeyoutuber oyuntubeyoutuber (-89)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Grundig GNB 1452 B1 yetkili teknik servisine veya satıcısına/bayisine sorabilirsin (Telefon edilebilir, destek birimlerine e-mail yazılır yada bizzat yerlerinde doğrudan kendilerine sorulur).

    Bu arada 3,5 GB üzeri RAM kapasitesi sadece x64 yapılı sistemlerde desteklenir. Aksi halde (x86 yapılarda) 3,5 GB üzeri RAM değeri sistem tarafından görülmez ve kullanılamaz. Bu önemli husus gözardı edilmemelidir.

    Edit:

     

     

     

     

    Tek slot olduğuna göre -ve elbette 8GB destekleniyorsa, bunu net olarak öğrendikten sonra- sistemde halen mevcut bulunan RAM ıskartaya çıkartılır (belki ikinci el satılabilir):

    8GB DDR3 Laptop RAM'leri (tıkla)

    Hi-Level 8GB 1333MHz DDR3 Notebook Ram (HLV-SOPC10600D3/8G) (tıkla)

    Not: Anakart üzerinde RAM slot sayısını net ve kesin olarak öğrenmek için @ismailsarp tavsiyesinde olduğu şekilde laptop kapağını açarak bizzat kendin gerekli kontrolü yapmalısın. Benim paylaştığım alakalı görüntüde Kullanılan Bellek Slotu 1 Adet olarak belirtiliyor ama belki bu ifade tek parça 2 GB RAM kullanıldığı için böyle belirtilmiştir. Yani iknci boş bir slot bulunma ihtimalide olabilir. Dediğimiz şekilde laptop kapağı açılarak bunun olup olmadığı bizzat kontrol edilmeli ve görülmelidir.

    Dikkat: Bu arada benim paylaştığım görüntüde işlemcinin Celeron işlemci olduğu görülüyor. Celeron işlemciler Intel'in nispeten zayıf, az performanslı ve en ucuz fiyatla satılan işlemcilerindendir (Çift çekidekli olsalarda bu gerçeği fazla değiştirmez). Haliyle böyle bir zayıf ve az performansa sahip işlemci kullanılan bir sistemde 8 GB RAM desteğinin olabilmesi zayıf ihtimal olur (x64 desteklense dahi). Bunu iyi araştırmalısın ama bu hususta fazlada umutlu olmamalısın diye düşünüyorum.

    Edit2:

     

    Müşteri Hizmetleri: Tüm sorularınız için Grundig Hizmet Merkezi’ni haftanın 7 günü 24 saat aşağıdaki numaradan arayabilirsiniz. Grundig Hizmet Merkezi 444 9 888 (Sabit telefonlardan veya cep telefonlarından alan kodu çevirmeden.) Diğer numara 0 216 423 22 07 Hizmet Merkezimize ayrıca www.grundig.com.tr adresinden, 0216 423 22 07 nolu telefonu arayarak ya da 0216 423 23 53 nolu hattımıza fax çekerek de ulaşabilirsiniz. Yazılı başvurular için adresimiz: Grundig Hizmet Merkezi, Arçelik A.Ş. Ankara Asfaltı Yanı, 34950 
    Tuzla/İSTANBUL 

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz bilgilendiginiz icin tesekkur ederim demekki intel almıcam :D oyuntubeyoutuber 6 yıl önce
    • Laptopu aldığınız yer neresiydi? Faturası duruyormu? Orada bir telefon numarası bulunması gerekiyor. Oraya telefon edersin veya bir büyüğüne (babana falan) ettirirsin, gerekli bilgiyi veya yetkili teknik servis telefon numarasını oğradan öğrenebilirsin. Ayrıca @ismailsarp ın paylaştığı kullanım kılavuzunda destek başvurusu için telefon numarası ve/veya email adresleri olabilir. Oralarada bakarsın. Bizde bu arada internette bir dolaşır bakarız, alakalı bilgilere ulaşabilirsek sana buradan iletiriz @oyuntubeyoutuber temmuz 6 yıl önce
    • Bu telefonu ararsınız: 444 0 888 Gerekirse sizi yönlendirsinler, başka telefon numaraları varsa sana o numaralarıda versinler. Öyle söylersiniz kendilerine @oyuntubeyoutuber temmuz 6 yıl önce
    • "Intel almayacağım"?.. Ben öyle birşey demedim ve zaten bunun konumuzla alakasıda yok. Ben sadece Intel işlemci çeşitlerinden söz ettim. Bu Intel işlemciler iyi değildir anlamına gelmezki (zaten sen işlemci almak falanda istemiyorsunki). Tersine Intel işlemciler genel olarak kalitelidir ve diğer AMD gibi işlemcilere göre üstündür; Intel işlemciler en güvenilir ve en performanslı işlemcilerdir. Ama Intel işlemcilerin kendi içlerinde farklı sınıf ve çeşitleri olur (i serisi, core duo, celeron, atom vs). İşte bu noktada senin PC'de mevcut olan işlemcinin Intel bir işlemci olmasına rağmen bu işlemci markasında en alt seviye işlemcilerden söz ettim. 3 GB üstü sistemlerde celeron işlemciler çok kullanılmaz. Bunun için sisteminde 8 GB desteği için şüphelerimi belirtmek istemiştim. Şimdi anlamışsındır sanırım @oyuntubeyoutuber temmuz 6 yıl önce
    • "Müşteri Hizmetleri" bilgilerini mesajımın altına ilave ettim, yeniden bakarsın @oyuntubeyoutuber temmuz 6 yıl önce
    • @temmuz arcelikten aldım oyuntubeyoutuber 6 yıl önce
    • Arçelik-Grundik markaları bir zaten( Aynı gruba ait). Mesajımın altındaki "Müşteri Hizmetleri" bilgilerinden ulaşabilirsin kendilerine ve onlara öğrenmek istediğin bilgileri sorarsın @oyuntubeyoutuber temmuz 6 yıl önce

    0

    Biraz araştırdım ama laptop hakkında pek az bilgi mevcut internette. Hatta kullanım klavuzuna bakındım ama yine de net bir bilgiye rastlayamadım. Kullanım klavuzuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Farklı bir forumda bir kullanıcı ram eklemek için içini açtığında tek ram slotu olduğunu görmüş. Bence sizde emin olmak için bilgisayarınız içini açın ve bakın. Bunu öğrenmenin en net yolu bu olsa gerek.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol