Grundig Mini Notebook 1020 fanından aşırı ses geliyor

0

Kardeşimin Grundig Mini Notebook 1020 laptopu var. Yaklaşık 2 yıldır fanından aşırı ses geliyor. Casper servisine gitti fanı aşırı tozlanmış temizledik test ettik ses çıkarmadı formatta attık dediler servisten geldiği gün yine aynı sorun yaşandı acaba fanı mı arızalı?

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Fandan aşırı ses gelmesinin bir kaç sebebi olabilir.

    Fana bir kablo veya benzeri bir şey dokunuyor, sürtüyor olabilir. Bu durum Fandan aşırı ses gelmesine sebep olur. Fana sürten kablo var mı kontrol edilmeli.

    Fan aşırı çalışıyor olabilir. Fanın aşırı çalışması fazla sese sebep olur. Fakat sizde format atılmış sistem sıfırlanmış. Bu durumda sizde fanın aşırı çalışmasının sebebi bu olmayabilir. Fakat görev yöneticisinden işlemcinin çalışmasını kontrol edebilirsiniz. Eğer işlemci %100'e yakın çalışıyorsa bu fandan çok ses gelmesine sebep olur.

    Fan ömrünü dolduruyor olabilir. Ortamda bulunan toz ve pislikler fanda devir kaybına yol açar. Zamanla daha fazla ses çıkartmaya başlar. Fanı temizlemek geçici bir çözüm olur. Fan temizliği için kontak sipreyi kullanmak faydalı olacaktır. Kontak sipreyi fanın yağlanmasını sağlayarak sürtünme oranını azaltır. Bu da fandan daha az ses gelmesini sağlayacaktır.

    Tüm bunlar fayda etmezse o zaman fanın değişmesi gerekecektir. Yeni bir fan taktırmak fandan gelen gürültüyü azaltacaktır.

     

     

    hakan hakan (15424)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Teşekkürler hakan hocam Işlemci hızına bakacam

      skype skype (1)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol