GSS prim borcu nasıl ödenir?

0

E-devlet üzerinden GSS (Genel Sağlık Sigortası) prim borcu kredi kartı veya banka kartı ile ödenebilir mi? GSS prim borcu e-devlet üzerinden nasıl ödenir?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    E-devlet üzerinden yani internet üzerinden GSS (Genel Sağlık Sigortası) prim borcu ödemek mümkün. Bunun için ihtiyacınız olanlar: 

    • E-devlet kullanıcı adı (T.C. kimlik No) ve E-devlet parolası (Yoksa size yakın bir PTT şubesinden alınabilir)
    • Banka Kartı veya Kredi Kartı

    Bu bilgiler ile GSS prim borcu ödeme ve GSS prim borcu sorgulama e-devlet sitesi üzerinden mümkün oluyor.

    Adım adım GSS Prim borcu ödeme

    Aşağıdaki adımları uygulayarak GSS prim borcu ödeme işlemini internet üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.

    GSS Prim borcu ödeme

    1. GSS prim borcu ödemek için önce https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf sitesine gidin.
    2. Karşınıza E-devlet giriş kapısı gelecek. Buradan e-devlet sitesine T.C. Kimlik No ve E-Devlet şifresi ile giriş yapın.
    3. Giriş işleminden sonra SGK web sitesi karşınıza gelecek. Web Tahsilat penceresinde 
      Sorgu Türü: DİĞER TAHSİLATLAR
      Sorgu Tipi: GSS PRİM
      seçiyorsunuz.
    4. Borç sorgula botununa basın. Eğer ilk tıklamada borç gelmeze bir daha tıklayın. Bazen sayfa takılabiliyor ve sonuçları göstermeyebiliyor. İkinci sorgulamada GSS prim borcu görüntülenebiliyor.
    5. Bu sayfada GSS prim borcunuz görüntülenecek ve sayfanın en alt bölümünde  Ödeme Yap butonu olacak. Ödeme yapmak için ona tıklayın.
    6. Açılan Ödeme onay bölümünde ödeme yapacağınız Tutarı girin ya da GSS prim borcunun tamamını ödemek için Onay botununa basın.
    7. Bu işlem sizi SGK kredi kartı / Banka kartı ödeme sayfasına yönlendirecek. Bu sayfada ödeme yapabileceğiniz banka kartlarını göreceksiniz. Kredi kartı ile GSS prim borcu ödeme işleminde hizmet ücreti alınıyor. Banka kartı ile öderseniz, para çekme, ATM kartı ile herhangi bir hizmet ücreti alınmıyor. Burada hangi bankayı kullanıyorsanız ona ait hizmet ücretini görebilirsiniz.
    8. Bu sayfanın altında  Kredi kartı ve banka kartı bilgilerini girebileceğini bir bölüm var oradan bilgileri gireceksiniz. Eğer banka kartı ile ödeme yapacaksanız Banka kartınızın internet ve telefon ödemele özelliğinin açık olması gerekiyor. Değilse telefon ile bankanızı arayarak ya da bankanın mobil uygulaması üzeriden bu özelliği açabilirsiniz.
    9. Daha sonra ödeme yap botununa basın.
    10. Bu sizi bankanın ödeme sayfasına yönlendirecek. Daha sonra telefonunuza bir doğrulama kodu gelecek. Bu bilgileri girin. 
    11. Ödeme işlemi başarılı olduğunda Ödemeniz başarıyla alınmıştır  mesajı karşınıza gelecektir. 

    Artık internet üzerinden GSS prim borcu ödeme işlemini tamamladınız.  Daha sonra Kurum Sayfasına Dön butonuna basarak GSS prim borcu sorgulama üzerinden prim borcunuzu sorgulayabilirsiniz. GSS prim borcunuz yoksa bu sayfada "122222222 sicile ait yapılan sorgulamada borç bulunmamaktadır" mesajı göreceksiniz. 

    Yine dilerseniz GSS prim borcu ödeme işleminden sonra bu sayfadan dekont alabilir, bu dekonto kağıda bastırabilirsiniz.  E-devlet üzerinden GSS prim borcunu 7/24 ödeyebilirsiniz. GSS prim borcu ödemelerinde aksama olursa bunlar da faizi ile birlikte E-devlet üzerinden ödenebiliyor.

    Ayrıca her banka kredi kartı ödemesi için farklı tutarda hizmet bedeli alıyor. Buna dikkat edin. Mümkünse banka kartı ile ödeme yapın.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol