Güç Kaynağı alırken nelere dikkat edilmelidir?

0

Güç kaynağı alırken nelere dikkat edilmelidir?

Güç kaynağı watt değeri nasıl olmalı?

Güç kaynağı +12V kanalındaki watt değeri ne anlama gelir?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Bilgisayar toplamak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan birisi Güç Kaynağı donanımıdır.Adından da anlaşılacağı üzere Güç Kaynağı bilgisayarınız için tüm gücü sağlayan donanımdır.Dolayısıyla Güç Kaynağı seçerken bilgisayarınızın ihtiyaç duyduğu Watt değerini sağlaması ve bu watt değerini sağlarken dalgalanma olmadan stabil bir şekilde elektriğin iletilmesi bilgisayarınızın sağlığı için çok önemlidir.

    Güç kaynağı alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Güç kaynağı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta bilgisayarınızın donanımlarının tahmini olarak ne kadar elektrik istediğini (Watt) bilinmesi gerekiyor.Her zaman için istenilen değerden daha yüksek kapasiteli bir Güç Kaynağı alınmalıdır.Örneğin 400 Watt değerinde bir kasaya 500 Watt Güç Kaynağı almak daha uzun ömürlü bir sistem toplamayı sağlayacaktır.Nedeni de 500 Watt Güç Kaynağının gücünü tam olarak kullanmadan rahat çalışması.

    Bilgisayarınızın ne kadar Güç Kaynağı gereksinimini öğrenmek için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.Linkten tüm donanımlarınızı seçtikten sonra size tahmini olarak ne kadar güç tüketileceği söylenecektir.Buradan yola çıkarak sizde donanımlarınızı araştırın ve güç kaynağınızı belirleyin.

     

    https://tr.msi.com/power-supply-calculator

    Güç kaynağı +12V kanalındaki watt değeri ne anlama gelir?

    Güç kaynaklarında 80 plus bronz, gold, platinum gibi terimler ne anlama geliyor?

    Güç Kaynaklarında sisteminizin istediği gücün büyük bir çoğunluğu +12V kanalından sağlanır.Örneğin bir güç kaynağı 500 Watt değerine sahipse, +12V kanalından 450 W gibi bir değer veriyor olabilir.Eğer Güç kaynağının bahsettiği Watt değeri ile +12V kanalında geçen güç değeri çok değişkense, o güç kaynağını almamanız daha akıllıca olacaktır.Çünkü bu gibi değerler genelde daha adı sanı bilinmeyen, iyi olmayan markalarda kendini gösterirler.

    Güç Kaynaklarında geçen 80+ plus bronz,gold,platinum gibi değerler de Güç Kaynağının verimliliğini gösterir.Eğer Güç Kaynağı bu sertifikaları aldıysa, bunun Güç Kaynağının iyi ve sağlam olduğu sonucu çıkartılabilir.Sertifikalı güç kaynağı almak daha iyi olacaktır.

     

    Kısaca özetlersek;

    • Sisteminizin istediği güç değerini https://tr.msi.com/power-supply-calculator buradan hesaplayın.Ayrıca kendiniz de araştırarak tahmini güç değerini bulun.
    • Alacağınız Güç kaynağının +12V kanalından verdiği değeri gözeterek, bulduğunu tahmini güç değerinden aşağıda olmamasına ve mümkünse 50-100 Watt kadar yukarıda olmasına özen gösterin.
    • 80+ Plus, bronze, gold, platinum gibi sertifikaların olmadı güç kaynağı almanızda etken olabilir.Belirli modeller arasında kalırsanız sertifikalı olanları seçin.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol