Güç Seçenekleri >Yüksek Performans'da Bilgisayarım Kapanıyor

0

Merhaba,
Bataryasız bir şekilde notebook kullanıcısıyım. Bilgisayarımı 2 gün öncesine kadar Yüksek Performans modunda oyun oynarken hariç sıkıntısız bir şekilde kullanıyordum. Bilgisayarım oyun oynarken kapandığı için ben de çözüm olarak 1-2 video izledim ve Güç Seçeneklerinde İşlemci Güç Yönetiminde değişiklikler yaptım. Bu değişiklikler sorunumu çözmedi, ben ise ayarlar karıştığı için Yüksek Performans planını varsayılana çevirdim. Daha önceden yapmış olabildiğim ayarlar (yaptıysam da ne yaptığımı hatırlayamıyorum) sıfırlandığı için midir bilmem ama şuan bilgisayar Yüksek Performans modunda 5 dakika dayanmadan kapanıyor. Şu anda Dengeli modda >PCI Express: Orta derece güç ayarlarında >İşlemci güç yönetimi En düşük %50, En yüksek %85 şeklinde ayarlı ve bilgisayar kapanmıyor, fakat bilgisayarda performans düşüşü hissediyorum, öncesi gibi değil. Hangi ayarların sıfırlanması bilgisayarın kapanmasına yol açıyor olabilir?
NOT: Yüksek Performans resimlerinde İşlemci Güç Yönetimi değerlerini Dengeli modda ki gibi En düşük %50, En Yüksek %85 yaparak da denedim fakat bilgisayar hala kapanıyor.

 

concord concord (12)
4 yıl önce sordu

  • Bilgisayarın fazla ısınıyor mu? Isındıktan sonra mı kapanıyor? @concord darkcrak 4 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

Güç seçeneklerinde sıfırlama var hangi ayarı eski haline getirmek istiyorsanız sıfırlama butonuna basın..

Şimdi pc kendi kendine kapanma sebebi elektrik olabilir fazla ısınma sonuçu kapanabilir bende laptop bataryasız kullandıgım da kendi kendine kapanma yapıyordu batarya taktıktan sonra o surun çözüldü bide donanımsal bir arızıza olabilir.
pc zorlanmadıgı zaman kapanıyor mu ?

krsn krsn (233)
4 yıl önce cevaplandı

  • Sorun da o zaten ayarı sıfırladıktan sonra bilgisayar kapanmaya başladı. concord 4 yıl önce
  • Yüksek Performans modunda 5 dk dayanmıyor bilgisayar. concord 4 yıl önce
  • Başka Bişey Diyemem bildiklerim bunlar ama en iyisi birilerine göster laptopu. krsn 4 yıl önce

0

Firmware güncellemesi yap diyeceğim ancak riskli bir işlem eğer firmware olurken laptop yine kapanırsa bilgisayarınıza elveda diyebilirisiniz.

hydra hydra (3800)
4 yıl önce cevaplandı

    0

    Güç Seçenekleri >Yüksek Performans yaptığında bilgisayar kapanıyorsa işlemci, GPU zorlandığında bilgisayarın kendini korumaya geçiyor demektir. Bu da yüksek ısıdan kaynaklanır. Soğutman yeterli değil demektir. Fanlar özelliklerini kaybettiyse devir kaybı varsa, tozlandıysa işlemcin iyi soğutulamıyor demektir. 

    Bilgisayarında virüs var mı? Malwarebytes ile bilgisayarını taratır mısın? Mutlaka bilgisayarının temiz olduğundan emin ol. Eğer bitcoin miner gibi bir virüs varsa bu tür sorunlar olabiliyor.

     

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol