Güçlü şifre oluşturma programı var mı?

0

İstediğim şu:

Çok zor bir şifre verecek, (K8y3kA9 gibi) baya karışık bir şifre olacak ve bu şifreleri de bir yerde tutacak. Böyle bir program var mı?

birhankg birhankg (21)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Password Memory programını kullanabilirsin. Hem mevcut parolaları saklamak için hem de yeni parola üretmek için kullanabilirsin.

    Password Memory programını buradan indirebilirsin.

    Programı kurduktan sonra New seçeneğini tıkladığında Username (kullanıcı adı) ve parol girmen gereken bir form gelecek. Burada program sana hemen yvDBDI2QBFHuv0eG gibi bir parola üretir.

    Password Memory oldukça kullanışlı ve güvenilir bir programdır.

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Evet bu tür programların şifre üretmesi güzel bir şey ancak sen bu programdan aldığın şifreyi önemli işlemlerde kullanırsan ne olucak daha tehlikeli olucak neden diye sorarsan bu programın yaptığı işlemi çözebilen bir programda vardır illa ki tamam random atıyor şifreyi ancak randomuda bulma yöntemleride var demek istediğim şu ki bu tür programlar kullanıcağına kendin orta seviye bir şifre oluşturman daha mantıklı alattin arkadaşın verdiği şifrede bu programın ürettiği şifrelerden sadece bir kaçı demekki herkes istediği gibi öğrenebilirmiş . Dikkatli olmanı isterim İyi günleğğ recepguvenc 6 yıl önce
    • @recepguvenc bahsettiğim program online çalışan bir program değil. Windows üzerinde çalışan bir uygulama. Yaptığı işlem rastgele parola üretmek ve saklamak. Bu sebepten işlem güvenliği ile ilgili bir sorun yok. Bu parolanın kırılması ihtimali senin el ile ürettiğin üst seviye bir parolanın kırılma ihtimali ile neredeyse aynı. Password Memory aynı zamanda aslında bir parola saklama programı. Çok fazla parolaya sahip kişiler için ideal. Fakat çekinceni anlıyorum. alattin 6 yıl önce

    0

    Bunun için programa gerek yok, sifre.hesaplama.net adlı siteden yapabiliyorsun. Siteye girip istediğin kriterleri belirledikten sonra hesapla tuşuna bas ve şifren oluşturulsun.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

        0

        Web üzerinden güçlü parola oluşturabileceğin siteler var. Ama burada şöyle bir sıkıntı olabilir: Bu siteler oluşturulan parolaları kayıt altına alıyor olabilir. Daha sonra bu parolalar parola sözlüğü denen dosyaları kaydedilebilir ve bu sayede Brute Force saldırılarında kullanılabilir.

        Böyle bir işlem yapılacaksa ve bunun için program kullanılacaksa çevrimdışı yani internet bağlantısı kullanmayan programlar tercih edilmeli. Eğer bu işlemi sınırlı sayıda yapacaksanız kendine bir algoritma belirleyebilirsin. 

        Mesela: Ayın ilk iki harfi + Doğum tarihinizin günü + Sevdiğiniz bir akrdaşınızın adının ilk 3 karakteri ilk harfi büyük  + Bunların aralarına da ? * - gibi özel karakterler koyarak kompleks bir parola elde edebilirsiniz.

        hakan hakan (15394)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol