Gümrük vergisinden dolayı ürünleri kabul etmedim. AliExpress'ten para iadesi alabilir miyim?

0

4 tane ürün sipariş etmiştim şuan 2 si Menşe ülkesinden yola çıktı gözüküyor diğer 2 si bugün kapıma ptt aracılığı ile geldi fakat gümrük vergisi olduğunu söyledi bense bunu karşılayamadığımı belirttim ve 10 gün içinde postahaneden alabileceğimi söyledi almak istersem aksi takdirde iade edilecekmiş fakat ben şimdi aliexpress üzerinden nasıl para iadesi alabilirim yani gümrük vergisi bana biraz pahalı geldi bu yüzden iade istiyorum ne yapmam gerekmektedir ? yanıtlarsanız sevinirim :)

xcooked xcooked (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Para iadesi talep edebilirsin ama durumlar senin lehine işler mi ondan emin değilim. Çünkü ürün senin eline sorunsuz bir şekilde ulaştı mı? Netice evet. Bu noktadan sonra satıcı da haklı olarak ürününü yeniden kendisine ulaştırmadan sana para iadesi yapmak istemeyebilir. Net bir şekilde kesin para iadesi alabilirsin diyemem ama tartışma açarak / satıcıya mesaj atarak bu durumu konuşman gerekir. Uzmanim.net'in YouTube kanalında bununla ilgili video vardı. İzlemek için: Aliexpress iade nasıl yapılır? AliExpress para iadesi - Telefondan

    omercik omercik (9418)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Gümrük vergisinden dolayı kabul etmediğin ürün için aliexpress sana iade ödemeyecektir. Sen tartışma açarsın, satıcı doğal olarak senin itirazını kabul etmez. AliExpress olaya dahil olur ve satıcı lehine karar verir. 

      İade ürünün sana ulaşmaması, Aliexpress web sitesindeki bilgiler ile gelen üründeki özelliklerdeki farklılık, ürünün hasarlı ya da bozuk olması gibi durumlarda söz konusudur.

      alattin alattin (16984)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol