Güvenli Mod Nasıl Kullanılır?

0

Güvenli Modu nasıl açabilir ve kapatabilirim?

xbedirhanx xbedirhanx (836)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Güvenli Mod Nedir? Neden Kullanılır?

    Güvenli Mod bilgisayarınızda anormal durumlar olduğunda kullanabileceğiniz bir şey. Örneğin bir virüsü kaldırıken işinize yarıyabilir. Normal kullanımdan farkı ise internet bağlantınızın olmaması ve arkaplanda sadece Microsoft uygulamalarının (Word, PowerPoint vb.) çalışmasıdır. Ayrıca güvenli moda geçiş yaptığınızda muhtemelen bilgisayarınızın duvar kağıdı değişecek ve ekran çözünürlülüğünüzde değişiklik olacaktır.

    Güvenli Moda Nasıl Geçilir?

    Güvenli moda geçmek aslında kolay bir işlem. Windows arama çubuğuna "Çalıştır" yazın. Küçük bir arama penceresi açılacaktır. Buradaki arama çubuğuna "msconfig" yazın ve onaylayın. Bir karşınıza bir pencere gelecektir. Bu pencerede Önyükleme Seçenekleri altında "Güvenli Önyükleme" seçeneğini işaretleyin. Ardından Uygula butonuna ve sonrasında Tamam butonuna tıklayın. Karşınıza küçük bir pencere gelecek. Bu pencerede "Yeniden Başlat" seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız kendini yeniden başlatacak ve açıldığında güvenli modda olacaksınız.

     

     

    Güvenli Moddan Nasıl Çıkılır?

    Güvenli Moddan çıkış işlemi giriş işleminin tam tersidir. Arama çubuğuna Çalıştır yazın, onaylayın. Açılan arama çubuğuna msconfig yazın ve onaylayın. Ardından açılan pencerede Önyükleme Seçeneklerinden Güvenli Önyükleme seçeneğini kapatın, onaylayın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar açıldığında güvenli moddan çıkmış olacaksınız.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol