Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent

0

 Arkadaşımın telefonunda sürekli SecurityLogAgent - Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı şeklinde uyarı çıkıyor.  Telefon Samsung. Ne yaptıysak düzeltemedik. Telefona virüs mü bulaştı acaba? Ne yapabiliriz?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent uyarısı Samsung telefonlarda özellikle Samsung J7 Prime telefonlarda telefon Root edilmişse ortay çıkar. SecurityLogAgent uyarısı virüs kaynaklı bir uyarı değil. Telefon root edilmiş bu sebepten sürekli Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent uyarısı ekrana geliyor.

    Rahatsızlık vermesi dışında bir etkisi yok. Fakat çeşitli yollarla Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent uyarısını kapatmak mümkün.

    1. Telefonuna buradan  Disable Application [ROOT] uydulamasını yükle ve çalıştır.: 
      Disable Application [ROOT] Yükle
    2. Daha sonra Disable Application uygulamasını çalıştır.
    3. Disable Application  uygulamasının arama bölümüne SecurityLogAgent yaz ve uygulamayı bul.
    4. SecurityLogAgent uygulamasına dokun ve Disable App butpnuna bas. Bu şekilde SecurityLogAgent  uygulaması kapatılmış olacak.

    Fakat bu bahsettiğim yöntem telefon rootluysa geçerli. Biraz araştırma yaptım telefonu rootlu olmayıp da Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent uyarısı alan da pek çok kullanıcı varmış. 

    Özellikle telefon Rootlu değil ve Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent u uyarısı alıyorsan Samsung forumunda birisi telefona yeniden Firmware yükleyerek çözdüğünü yazmış.

    Çözüm olarak şunu sunmuşlar:

    Telefonun rootlu değil ama sen sürekli Güvenlik bildirimi Yetkisiz eylemler algılandı - SecurityLogAgent alıyorsan bunu durdurmanın yolu temiz firmware yüklemek. Bu riskli bir iştir. Bilgin olsun. Telefonunun şarjının %100 olduğundan emin ol.

    1.  https://www.sammobile.com/firmwares/ adresine git.
    2. Burada telefon modelini aratarak iilgili Firmware  bul. En son sürümü indirmeye dikkat et. Ayarlar > Cihaz hakkında bölümünden Baseband sürümünü öğrenebilir ve doğru firmware'i indirebilirsin.
    3. Firmware'i indir
    4. Daha sora Odin indir: Download Odin v3.13.1
    5. Firmware indirildiğinde sıkıştırılmış dosyadan çıkart.
    6. Odin uygulamasını çalıştır.
    7. Odin içinde AP butonuna bas ve daha önce indirdiğin Firmware'i seç.
    8. Ses kısma +  Ana ekran +  Güç tuşlarına birlikte bas ve bir süre bekle. Bu seni Odin moduna sokacaktır. Yani Download modu.
    9. Telefonu PC 'ye USB kablo ile bağla.
    10. Odin içinsen Start butonuna bas.
    11. Odin yeşil bir kutu içinde  PASS  dediğinde flash işlemi tamamlanmış olacak. Telefonu pc den söküp artık açabilirsin.

    Aslında yapmış olduğun şey telefona sıfırdan firmware yüklemek oldu.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

    • denicem hemen hakan abi acemiadam 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol