HackTool:Win32/GameHack nedir?

0

Windows Defender indirdiğim bir uygulamada HackTool:Win32/GameHack buldu. Tehdit bulundu ve eylem gerekiyor. Etkin tehditler düzeltilemedi ve cihazınızda çalışıyor diye uyarı veriyor. Eylemlerde  Kaldır, Karantinaya Al,  Cihazda izin ver var. Ne yapman gerekiyor? HackTool:Win32/GameHack tehlikeli mi? Gerçekten HackTool:Win32/GameHack virüs mü?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    HackTool Win32 GameHack genelde oyunlar için kullanılan crack ya da patch adı verilen yamalardır. Antivirüs programları DLL enjeksiyon yazılımlarını da genelde Hacktool sınıfına sokar.  Windows Defender Antivirüs de bu tür oyun hilelerini hacktool adı ile tespit eder.

    Eğer bilgisayarına bir oyun için yama ya da hile yazılımı indirdiysen Windows Defender bunu bulmuş ve HackTool Win32 GameHack adı ile sana göstermiş olabilir.

    Uyarı verilen dosyanın ne olduğunu biliyorsan ve bu dosyadan eminsen Cihazda izin ver  seçeneğini seçebilirsin. Ne olduğu konusunda bir fikrin yoksa dosya senin tarafından indirilmediyse dosyayı Kaldır diyerek silebilirsin.

    HackTool Win32 GameHack virüs olmamakla birlikte dosyanın tamamen güvenilir olduğu anlamına gelmez. Antivirüs programları genel olara oyun hile ve yamalarını HackTool Win32 GameHack adı ile gösterir. Ama bazı kötü niyetli kişiler bu tür hile ve yamaların içine virüs yerleştirebilir. 

    Bu tür dosyaların içine genelde adware denilen reklam yazılımları yerleştirilir. Son dönemde sıkça fidye virüsleri de bu tür yazılımların içine gömülüyor ya da yama, patch, crack görünümü ile torrente yerleştiriliyor.

     

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol