Hacktool:Win64/AutoKMS nedir? Nasıl temizlenir?

0

Windows Defender bilgisayarımda Hacktool:Win64/AutoKMS buldu. Hacktool:Win64/AutoKMS virüsünü nasıl temizlerim? Hacktool:Win64/AutoKMS tehlikeli bir virüs mü? Detaylı bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Crackli bir şekilde aktivasyon edildiğinde böyle bir şey ile karşılaşırsınız yani Windows lisansı için KMSPico ( KORSAN ) kullanılmış ve tarama yapınca da bu virüsü belirtmiş. Aşağıda ki programlarla bilgisayara tarama yapın.

    Tehlikeli bir virüs olmayabilir ben zamanında KMSPico kullanmıştım bir sorun teşkil etmemişti ama yinede güvenliğiniz için virüsü kaldırmanızı öneririm.

     

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Hacktools denilen şey hile uygulamaları yani hile uygulamalarını antivirüs programları hacktools diye buluyor çünkü hile programlarını kullanmanızı engelliyor antivirüs programları çünkü bazı hile programları bilgisayarlarınıza virüs bulaştıra biliyor ve oyundaki hesabınız çalına biliyor bunu engellemek içinde ativirüs programları bu yönteme baş vurmuş. 

      Peki bilgisayarımı hangi antivirüs programı ile taramalıyım? 

      GridinSoft Anti-Malware nedir? GridinSoft Anti-Malware nasıl kullanılır?

      Gridinsoft benim sevdiğim ve sürekli güncel olan bir antivirüs programı ayrıca çok başarılı bir ekipleri de var ve virüs bulma konusunda da çok başarılı

      darkcrak darkcrak (5168)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        @hydra arkadaşın yazısına ek olarak bende bir şeyler ekleyeyim.. 

         

         KMSPico programı bilgisayarınızda mevcut olduğu için Windows Defender bu uyarıyı vermiştir.

         KMSPico ; Windows - Office programlarını korsan şekilde lisanslayan bir uygulamadır.Bir nevi crackleme işlemi diyebiliriz.

        Crackleme işlemleri ve crack dosyları genelde antivirüs programları tarafından windows defender dahil , virüs olarak algılanır oysaki bu durum virüs teşkil etmez. Bende kullandım bu  KMSPico programını ; herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İçiniz rahat olsun.


        NOT :  Her crack dosyası virüs değildir diye bir söz konusu olamaz ; crack dosyaları kullanırken dikkatli olmanızda fayda var ve illa crackli dosya kullanacaksanızda bilindik sitelerden indirin.

        NOT :Her zaman orjinal lisanslı ürün kullanmak daha iyidir..

        ybaskin34 ybaskin34 (1440)
        4 yıl önce cevaplandı

          0

          Hacktool:Win64/AutoKMS virüs değil.  

          Diğer arkadaşların da dediği gibi Windows Defender tarafından  Hacktool:Win64/AutoKMS adı ile tespit edilen şey aslında bir virüs değil. Orijinal olmayan Windows veya Office yazılımı kullanıyorsan bunların aktivasyonu için kullanılan bir yazılım.

          Windows Defender da Microsoft'a ait olduğu için doğal olarak Hacktool:Win64/AutoKMS ile ilgili uyarı veriyor. Bunu temizlersen Windows ya da Office yazılımın aktivasyonu sona erecek böylelikle sürekli orojinal kullanmadığına dair uyarı verecektir.

          hakan hakan (15409)
          4 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol