Hangi antivirüs programlarını tavsiye edersiniz?

0

Bilgisayarıma bir antivirüs programı indirmek istiyorum fakat hangi antivirüs programını indireceğimi bilmiyorum çünkü birisi iyi birisi kötü.

darkcrak darkcrak (5168)
4 yıl önce sordu

  • uzmanim.net adına nasıl karar verdin? murat 4 yıl önce
  • Başlık tarafımca değiştirilmiştir murat 4 yıl önce
  • Dalgınlık @murat darkcrak 4 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Eskiden iyi olan ve şimdi hiç bir işe yaramayan bir çok antivirüs programı var ve şu anda hiç bir işe yaramıyor demiyim de eskisi kadar etkili değil.

NOT: Burada antivirüs programlarını kötülemiyoruz sadece bilgilendirme ve öneri bana sorarsanız tüm antivirüs programları iyi ama ben sizlere sadece şimdiki hallerini yazıyorum

Eset:

Bir zamanlar çok fazla indirme sayısına ulaşan ve günümüzde de kullanıcısı olan bir antivirüs programı fakat son zamanlarda eskisi kadar iyi olmasa da halen daha kullananlar var.

1992 yılında kuruldu ve 2008, 2009 ve 2010 yılarında başarılı Slovak şirketi ödülünü kazanmıştır fakat bu da eset in o zamanlar rakiplerinden daha iyi olduğunu diye bilirim fakat son zamanlarda eskisi kadar iyi olmasa da kullanıcılarına yine de ellerinden geldiği kadar iyi bir sonuç vermeye çalışıyorlar. Eskiden yani 2008 den 2010'a kadar çok fazla kullanıcıya ulaşsa da ve çok fazla bilindik olsa da şimdi eskisi kadar bilen kişi yoktur diye düşünüyorum.

Avast:

Avast; 1995 yılında piyasaya sürüldü ve o günden bu güne kadar bir çok şeyi başardığını söyleye bilirim fakat son zamanlarda reklamlar,paralı olması ve bilgisayarı çok fazla kastırmasından dolayı kullanıcılar avast'dan usanmış bulunmaktalar ve ben de avast'dan nefret ediyorum ama halen daha bir çok virüs ve trojan virüslerini bulma konusunda iyi ama çok fazla bilgisayarı kastırıyor ama bunu önlemenin yolu da var.Bir çok özelliğini devre dışı bırakmak zaten bir çok özelliği gereksiz yere açık bu da bilgisayarınızın kasmasına ve donmasını sağlıyor. Avast bir çok ödül aldı ve diğer rakiplerinden iyi bir antivirüs programıydı fakat şu anda reklamlar ile geçiniyor ve avast sizden lisans istiyor.

AVG:

Avast ile aynı yazılım şirketinde yazılımı yapılıyor diye biliyorum çünkü bir çok özelliği birbirine çok benziyor.

Emsisoft:

2003 yılında piyasayı sürüldü ve o günden bu güne baya kendini geliştirdiğini düşünüyorum ayrıca bir çok fidye virüsünün şifresini kırdı ve bir çok antivirüs programına şu anta kafa tutuyor şu anda.

Gridinsoft:

Emsisoft gibi 2003 yılında piyasaya sürüldü ve pek bilinmese de bir çok antivirüs programından bana soracak olursanız baya iyi bir antivirüs programı. Sürekli güncel ve veri tabanı da her gün güncellenmekte ayrıca çok virüsü de başarılı bir şekilde buluyor.Gridinsoft paralı bir antivirüs programı fakat size 15 gün deneme süresi veriyor eğer memnun kalırsanız lisans satın ala bilirsiniz

Bitdefender:

2001 tarihinde kuruldu ve o günden bu güne diğer antivirüs programları gibi büyük başarılara imza attı halen daha başarılı bir antivirüs programı. Ayrıca bir çok ödüle de sahip.

Kaspersky:

1997 yılında piyasaya sürüldü ve o günden bu güne bir çok şeyi başardı ve bir çok ödül aldı. Halen daha iyi olan ve kullanıcılarına iyi deneyimler yaratmak için uğraşıyor diğer antivirüs programları gibi.

Chomar:

İlk yerli antivirüs programımız fakat bir çok konuda halen daha kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlardan bir lisans rica etmiştim ve bu lisans ile Chomar'ı deneme şansı bulmuştum fakat bir çok konuda iyi olmalarından ziyade kendilerini bir tık daha geliştirirseler bir çok antivirüs programına kafa tutacaklarını biliyorum. Fazla bilinmedik olsa da yerli olduğu için destek çıkmamız gereke bilir çünkü destek çıkmazsak onlar bir şey başaramazlar.

MallwareBytes:

MallwareBytes; Kendini bir çok konuda geliştirdi ve kendini zirveye taşıdığına eminim çünkü ilk kurulduğundan bu yana bir çok şeyler başardı , halen daha iyi bir antivirüs programı ve bir çok uzmanim.net üyelerine de bu antivirüs programı ile bilgisayarlarını taratmalarını istiyoruz.

Tüm antivirüs programlarını yazamasam da çoğunu yazdım elimden geldiği kadar diğerlerini de yazacağım:

Peki hangi antivirüs programını öneriyorsun:

Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

GridinSoft Anti-Malware nedir? GridinSoft Anti-Malware nasıl kullanılır?

Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?

darkcrak darkcrak (5168)
4 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol