Hangi donanımım arızalı nasıl anlarım?

0

İyi günler cihazımı bilgisayarcıya format atması için göndermiştim.Ancak sabah almaya gittiğimde bana ya ekran kartımın ya da ana kartımın arızalı olduğunu söyledi.Fakat hangisi arızalı bilmiyorum.Bilgisayarı açarken ilk başta tüm fanlar çalışıyor sadece ekran kartının fanı çalışmıyor ram çıkar tak işlemiyle düzeliyordu sanırım buna dayanarak ekran kartımda veya anakartımda arıza olduğunu dile getirdi.Hangi donanımımın arızalı olduğunu hangi testler ile anlayabilirim?

expertus expertus (8)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayarcın sağlam olduğu kesin bir ekran kartı ilede deneyipte problemin ekran kartında olup olmadığını anlamayı düşünememişmi? Nasıl bir bilgisayarcıymış (teknik servismiş) bu böyle?

    Ayrıca üçüncü başka bir donanım / parça arızası ihtimalide olabilir, buda RAM'ler veya RAM'lerden bir tanesi neden olmasın? Buda düşünülmeliydi.

    Bu donanımları sağlam oldukları önceden kesin ve emin olunan başkaları ile deneyerek test etme imkanın varsa yaparsın ve bu şekilde hangi donanımın problemli olduğunu anlayabilirsin. Eğer böyle bir imkanın yoksa PC'yi doğru dürüst bir teknik servise (bilgisayarcıya) gösterirsin. Orada gereken donanım test ve denemelerini yaptırırsın.  

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Bana göre arızalı bir parça yok şu an sorunsuz her donanım çalışıyor ekran kartı,ram vs ama açılma sorunumu çözebilmiş değilim onuda çözdüğümde hiç bir sıkıntım kalmayacak.Yanıtınız için teşekkürler. @temmuz expertus 6 yıl önce

    0

    Ram'i takıp çıkarttığında çalışıyorsa;

    • Anakart Ram solutunda temassızlık olabilir.
    • Ram belleğinde temassızlık olabilir.

    Maalesef bu tür donanım parçalarını test ederken yazılım kullanmak yerine parça parça başka bir sistem üzerinde test etmek gerekiyor.  Ram için test programları olsa bile bunlar çok sağlıklı ve doğru bilgi vermiyor. Özellikle temassızlık  gibi sorunlarda işe yaramıyor.

    Özet olarak, sağlam olduğunu bildiğin benzer bir bilgisayarda Ramleri test edebilirsin. Anakartı da yine sağlam olduğundan emin olduğun ekran kartı ve ram ile test etmelisin.

    Fanların çalışmama durumuna göre bir tespit yapamazsın. 

    hakan hakan (15394)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Elimde başka anakartlar vs var ama takabileceğim ayrı fanım yok o yüzden çalıştıramıyorum elimdeki hazır işlemci fanını sökmek istemiyorum geri takması sorun oluyor. Yanıtınız için teşekkürler @hakan expertus 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol