Hangi internet? TTNET mi Fiber Internet mi?

0

merhaba ben 8 mbps ttnet kullanıcısıyım modemim telefona bağlı telefonda bugün arıza yaptı bizimkiler ev telefonu aboneliğini iptal etme düşüncesinde eger iptal edilirse internetimi eskisi gibi kullanabilirmiyim yoksa bildiğiniz üzere fiber internet çıkmıştı onamı geçmeliyim

ve sizce TTNET mi

FİBER internetmi daha iyi

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefon aboneliği tek başına sonlandırılamaz, ancak DSL internet aboneliğin ile birlikte sonlandırılabilir. Zira DSL hattın ev telefonuna bağlı olmaktadır ve bu sebeple telefon hattı iptal edilirse internetinde iptal olmuş olur.

    Eğer bulunduğun mevkide (çevrede) uygun altyapı varsa mutlaka fibernete geçmelisin. Bu konusunu açtığın mevzu sebebiylede değil, tercihin olmalı (Ücretler aynı gibi.. Aynı veya çok yakın abonelik ücretiyle daha kaliteli ve hızlı internet hizmeti alırsın). 

    Fakat Fibernet'te diğerinde olduğu şekilde telefon hatları üzerinden çalışmaktadır. Yani telefonunu iptal ettirirsen diğer halen devam etmekte olan internet aboneliğinde son bulur, fibernet bağlantında yapılamaz.

    Bir şekilde telefon hattı olmadanda internet hizmeti alınabilir (ADSL, fiber internet vb) ve buna "yalın internet" adı veriliyor. Telefonsuz internet ama buda ücretli. Bu defa telefon faturası yerine yalın internet faturası ödüyorsun her ay ve bunun aboneliğide yaklaşık ev telefonu aylık sabit ücreti kadar. Ne gerek var böyle olunca?!

     

    Bence telefon hattını hiç iptal ettirmeyin (İsterseniz dışarı arama yapmaz, sadece gelen aramaları cevaplandırırsınız). Telefon hattınız ile alakalı problemleriniz varsa onları düzeltin, düzelttirin.

    Ve eğer bulunduğunuz muhitte altyapı destekliyorsa mutlaka fibernete geçin.

     ADSL Hızı en fazla 16 Megabit olurken Fibernet bağlantısı hızı ve hız tarifeleri 24 Megabitten başlar.

    Not: Konu başlığı/sorusu yanlış. Fiber İnternet, TTNET (Şimdilerde Türktelekom ismini aldı) alternatifi bir hizmet değildir ve zaten TTNET (veya Türktelekom) bir hizmetin, hizmet terifesinin ismi değil, internet hizmeti veren şirket ve şirketin/kurumun hizmet ismidir (İnternet servis sağlayıcı, ISS). Sen şu anda oradan ADSL hizmeti alıyorsun ama aynı şirketten eğer altyapı destekliyorsa fibernet bağlantısı hizmetide alınabilmektedir. Bunları birbirlerine karıştırmamalısın.

    Eğer başka bir ISS'den internet hizmeti almayı düşünüyorsan, mesela uydunet/kablonet gibi, bu tamam. Bu halde ev sabit telefon hattı ve aboneliğide gerekmez, doğrudan kablo üzerinden internet bağlantısı yapılır (Binada kablo TV tesisatı olmalı, ve modem değişikliği yapılmalıdır; bu geçiş masraflı olabilir. Ama sadece kablo/uydunet aboneliğine geçişte değil, modem değişikliğine Türktelekom içerisinde kalarak fibernete geçersende gerek olur. Bunlar için kampanyalar takip edilebilir).

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol