Hangi kodlama dilini öğrenmeliyim?

0

Yeni bir kodlama dili öğrenmeyi planlıyorum. Önümde üç seçenek var: C++, Lua, C#. Lua biraz tuhaf olmuş olabilir ama çok iyi olduğunu düşündüğüm ve ileride çalışmayı planladığım bir oyun motorunun dili olduğu için seçenekler arasına koydum. C++ öğrenirsem de Ue5'de çalıacağım. Sizce bu üç seçenekten hangisini seçeyim?(Ben üç seçenek dedim ama sizin şu işine yarar dediğiniz başka seçenekler varsa yazın.) Ayrıca tecrübeniz varsa öğrenme sürelerinin de günlük bir saat çalışmayla ne kadar sürede öğrenileceğini yazarsanız güzel olur. Konu hakkında hiçbir tecrübesi olmayanlar veya hiçbir kodlama dili bilmeyenler öneri yapıp kalabalık etmesinler lütfen.

xbedirhanx xbedirhanx (836)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    C++, Lua, C# demişsin. Yeni başlayan için doğrudan hiç düşünmeden C# öneririm.

    1. C# öyle bir dilki  Java, C++ gibi dillere çok yakın. C# öğrenirsen başka dillere geçmen kolay olur.
    2. Gelişmiş bir topluluğu var. Sorun yaşarsan destek ve çözüm bulman kolay olur. Lua de bu büyük sorun.
    3. C++  çok daha temel ve kullanım alanı sınırlı. C++ bir defa alt seviye bir dil. C# üst seviye bir dil. Hızlıca bir şeyler üretmek istiyorsan C# senin için daha iyi.

    Önerilerimden biri Javascript olur. Mutlaka öğren.  C# ile başlar daha sonra diğer dillere geçebilirsin. Temelde C# öğrenmen çok daha kolay olacaktır. Sıkıntı yaşarsan sana bu konuda destek de olurum. 

    Öğrenme süresi kişiye göre değişir. Bunu deneyerek ancak sen tahmin edebilirsin.  Fakat C#'ı tamamen öğrendim diyecek kimse yoktur. Programlamanın temellerini öğrenirsin, sonra ihtiyacın olan kütüphaneleri öğrenirsin. 

     

     

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

    • Cevabınız için teşekkürler. xbedirhanx 2 yıl önce

    0

    Unreal 5 ile oyun geliştirmek. Hele oyun geliştirmek ciddi bir zaman ve emek ister. Zaman ve emeğin yanı sıra tabii ki de maddi kaynaklar da lazım. Tek başına Triple A oyunu yapmak imkansız. Aslında imkansız değil ama tek başına iyi bir Triple A oyunu ortaya dökene kadar Unreal 8 çıkar. Ayrıca oyun geliştirme süresi boyunca karşılaşacağın zorluklarla tek başına mücadele etmen de pek olası değil. Oyun yapmak için Ekibe ihtiyacın var. Bu ekibin içerisinde psikolojik sorunlarınızı çözebilecek, analitik düşünebilen, güvenilir bir ekibe ihtiyacın var. Günlük bir saat çalışmayla emin ol bir yerlere varamazsın. Yukarıda da oyun geliştirme sürecinde anlattığım gibi ciddi emek ve zaman istiyor. Kimisi öğrenirken gecesini gündüzüne katıyor, kimisi daha yarısında pes ediyor. Oyun yapmak, oyun geliştirmek, yazılım öğrenmek için gerekli olan üç şey var Azim, Çalışma, Mutluluk. Azimli olamazsan çalışamazsın, mutlu olamazsan yapamazsın. Her şeyin bir sırası var.

    Konuya dönecek olursak C++ öğren. Hiç kodlama yapmadıysan en basit olan Python'dan başlayabilirsin. En azından bir yerden başlamış olursun.

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

    • Tek başıma geliştireceğim oyunun bir yere varamayacağını ben de biliyorum. Sonuçta bir ekibin kodlama ile ilgili bir üyesi olmak için de kodlama bilmek gerek. Günlük bir saat çalışma ile de kodlama dilini ne kadar sürede öğrenirsem, 1-2 sene fark etmez. Cevabın için teşekkürler. C++ bence de iyi bir seçim. xbedirhanx 2 yıl önce
    • Zamanın var mı? Zamanın varsa mutlaka öğrenmey başla. Günde 1-2-3-4-5 saat hiç önemli değil. Yeter ki azmin olsun. @xbedirhanx hydra 2 yıl önce
    • Daha önceden var kodlama tecrübem. Başlayacağım kısa zamanda, zamanla öğrenirim. xbedirhanx 2 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol